Antena Meniu Search
x

Video Canalizare furată bucată cu bucată în satul Bobaia din Gorj, după ce localnicii au refuzat racordarea. I-ar fi costat 250 de lei

Sistem de canalizare, furat bucată cu bucată. S-a întâmplat într-un sat din Gorj, după ce localnicii au refuzat, iniţial, să se racordeze la rețea. Investiția a costat 300.000 de euro, adică bugetul primăriei pe trei ani. Acum, oamenii ar vrea să scape de toaleta din fundul curții. Doar că, între timp, hoţii le-au furat şansa. Până acum, Poliția nu a găsit niciun vinovat. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 24.02.2021, 22:24

Vezi și
  • Cum localnicii au refuzat să se racordeze, considerând prețul de 250 de lei prea mare, hoții s-au apucat de furat

Este ultimul furt din staţia de epurare care ar fi putut pune Bobaia pe harta localităţilor racordate la canalizare. N-a fost să fie. De şapte ani, doar hoţii beneficiază de investiţia uriaşă, de peste 300.000 de euro. 

Prima dată au dispărut camerele de supraveghere, după care hoții au luat pompele de canalizare, iar acum au început să fure până și gardul din jurul stației.

Ilie Petroi, primar Aninoasa: S-a spart ușa de la intrare, s-a sustras sistemul de supraveghere cu dispozitivul de stocare a imaginilor.

Localnici din Bobaia ar vrea acum să se racordeze, dar nu mai au la ce

În anul 2014, cei aproape 400 de oameni din sat au fost anunţaţi că pot trece în secolul XXI: vor avea canalizare. Doar că oamenii au refuzat, pe motiv că n-au bani. I-ar fi costat în jur de 250 lei. Aşa că noul şi scumpul sistem de canalizare a rămas de izbelişte. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acum, localnicii ar vrea să se racordeze. Dar nu mai au la ce. Până și capacele au fost furate și gurile de canal au devenit capcane pe marginea drumului.

Primăria spune că nu are bani pentru remedierea stricăciunilor. Poliţiştii au deschis mai multe dosare penale, însă până acum nu a fost găsit niciun făptaş. La Bobaia, speranţa unei canalizări s-a dus pe Apa Sâmbetei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Canalizare furată bucată cu bucată în satul Bobaia din Gorj, după ce localnicii au refuzat racordarea. I-ar fi costat 250 de lei