Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cancerul se răspândește alarmant în lume. Doar în acest an, 10 milioane de oameni ar putea muri din cauza acestei boli

Doar în acest an, 10 milioane de oameni ar putea să piardă lupta cu o boală nemiloasă, cancerul. Iar pănă la finalul secolului, va fi principala cauză de deces. Sunt date îngrijorătoare publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

de Redactia Observator

la 13.09.2018 , 22:07

Doar în acest an, 10 milioane de oameni ar putea să piardă lupta cu o boală nemiloasă, cancerul. Iar pănă la finalul secolului, va fi principala cauză de deces. Sunt date îngrijorătoare publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Ar trebui să fie un semnal de alarmă. Iar medicii vin şi cu recomandări importante.

În primul rând trebuie să conştientizăm cu toţii faptul că este o boală care practic ameninţă omenirea, la scară largă, nu sunt cazuri izolate.

Aproape că nu mai găseşti oameni care să nu cunoască pe cineva care e bolnav sau care are un bolnav în familie.

Vezi și

Şi asta nu se întâmplă doar în România. Principalele cauze ale cancerului sunt pe primul loc stilul de viaţă, iar pe locul al doilea este expunerea la soare.

Fumatul este cel periculos. Aproape un sfert din cazurile de cancer care au dus la deces au ca factor declanşator şi fumatul. Apoi alcoolul, mâncarea de proastă calitate şi nu în ultimul rând sedentarismul ne pot îmbolnăvi.

Virusurile care pot duce la cancer sunt virusuri de care aţi mai auzit: HPV, Helicobacter Pylori, Hepatita. Ştiţi bine, dacă le descoperiţi rapid, toate acestea se vindecă. Altfel ele pot cauza cancer.

Preocuparea pentru sănătate trebuie să devină o prioritate, şi pentru autorităţi, dar şi pentru fiecare dintre noi. Mergeţi la medic regulat, solicitaţi analizele specifice, screaninguri, chiar dacă nu vă doare nimic. Cancerul de cele mai multe ori e mut.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Cancerul se răspândește alarmant în lume. Doar în acest an, 10 milioane de oameni ar putea muri din cauza acestei boli