Antena Meniu Search
x

Canicula a ucis doua persoane, in Braila si Suceava

Inainte sa se rupa cerul, soarele a devenit inamicul numarul unu. In tot sudul Romaniei a fost cuptor astazi - doi oameni au fost deja ucisi de canicula. In orase, a fost cel mai rau

Vezi și

Nici parcurile nu mai erau oazele de racoare de alta data. Cine s-a incumetat la plimbare, prin patura de aer fierbinte, a picat pur si simplu din picioare

Fiecare secunda conteaza. Tanarul doborat are 25 de ani. Soarele arzator a stors din el fiecare strop de energie. Prietenii l-au resuscitat, pana au venit medicii. A apucat sa anunte ca il doare in piept, apoi a picat secerat, dupa ce, toata ziua, a stat la plaja, langa piscina. E deja a doua persoana ucisa de canicula, in ultimele zile.

Sunt oameni pur si simplu topiti, pe un aer sufocant. O femeie a lesinat pe strada. Alerga dupa un job, impreuna cu sotul sau. “Caldura si radiatiile mai mult te termina. Bila ori e lenesa, ori e incarcata cu nisip”, a precizat una dintre asistente.

Echipajele de pe ambulanta au alergat prin tot orasul. Din 10 in 10 minute o ambulanta pleaca sa acorde primul ajutor oamenilor cazuti pe strada din cauza caldurii

Iata ce resimte corpul uman. Calca pe un asfalt incins si la 70 de grade Celsius. La nivelul braului, aerul e ca flacara. 50 de grade. Mai scade putin temperatura, la nivelul capului. Dar tot ajunge si la 45 de grade Celsius. Temperaturi confirmate si de camera cu termoviziune.

Soarele a aruncat limbi de foc pana si-n zona de nord a Capitalei, cu multa verdeata. In parcurile dintre blocuri s-au resimtit si 42 de grade Celsius. In centru, insa, a fost ca-n matca focului.

Pe asa calduri, orice strop de aer rece este ca o mana cereasca. Meteorologii au colorat in galben tot sudul Romaniei: Bucuresti si inca sapte judete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Canicula a ucis doua persoane, in Braila si Suceava