Antena Meniu Search
x

Canicula ne dă bătăi de cap! Cele mai BUNE BĂUTURI pentru a ne răcori

În timpul verii, organismul nostru are nevoie de mai multă hidratare, mulţi dintre noi alegând băuturile reci pentru a ne răcori. Greşit, spun specialiştii

În timpul verii, organismul nostru are nevoie de mai multă hidratare, mulţi dintre noi alegând băuturile reci pentru a ne răcori. Greşit, spun specialiştii

Iată câteva dintre cele mai indicate băuturi:

Apa la temperatura camerei: Corpul uman este alcătuit în proporţie de 70% din apă, aşa că nu este de mirare de ce aceasta ocupă întotdeauna primul loc în recomandările medicilor. Lipsa ei este asociată cu senzaţia de oboseală, de stres şi de nerăbdare, poate îngreuna concentrarea şi poate reduce nivelul de atenţie şi de vitalitate.

Ceaiul fierbinte: O cană de ceai reprezintă echivalentul unei căni cu apă plus beneficiile aduse de antioxidanţii săi şi variaţia gustului. Printre recomandări se numără ceaiul de mentă ce oferă un efect răcoritor, dar şi ceaiul verde, renumit pentru proprietăţile lui medicinale.

Tradiţiile Arabiei Saudite ne dezvăluie un secret pentru zilele călduroase de vară: contrar aşteptărilor, ceaiul consumat cald, chiar fierbinte, favorizează efectul răcoritor.

Berea: Berea este una dintre cele mai consumate băuturi, mai ales pe timpul verii. Datorită conţinutului său redus de alcool, berea poate contribui la hidratarea organismului, în completarea consumului apei.

Sucurile de fructe şi laptele: Sucurile naturale din fructe care conţin o cantitate mare de apă (pepene roşu, pepene galben, zmeură, căpşune, afine, cireşe, zmeură) au şi un aport important de vitamine, în timp ce laptele conţine combinaţia perfectă între sodiu, proteine şi carbohidraţi astfel încât menţine productivitatea întreaga zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Canicula ne dă bătăi de cap! Cele mai BUNE BĂUTURI pentru a ne răcori