Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Caniculă sahariană în toată Europa. Vacanţele românilor, în pericol

După un weekend incendiar în Statele Unite, este rândul europenilor să pornească ventilatoarele. Un val de caniculă sahariană cuprinde Europa şi ameninţă să stabilească noi recorduri. În Marea Britanie, temperaturile vor creşte cu 13 grade, până la mijlocul săptămânii.

de Redactia Observator

la 22.07.2019 , 20:27

După un weekend incendiar în Statele Unite, este rândul europenilor să pornească ventilatoarele. Un val de caniculă sahariană cuprinde Europa şi ameninţă să stabilească noi recorduri. În Marea Britanie, temperaturile vor creşte cu 13 grade, până la mijlocul săptămânii. De vacanţe caniculare trebuie să se pregătească şi românii care pleacă în Franţa, Italia sau Germania. În Grecia, riscul izbucnirii unor incendii de vegetaţie este ridicat, atenţionează Ministerul Afacerilor Externe. Iar în Portugalia, 2 mii de pompieri luptă de 2 zile cu flăcările puse, se pare, intenţionat.

În centrul Portugaliei, focul a ars necontrolat tot weekendul. În Villa del Rei, 800 de pompieri au intervenit cu tot arsenalul din dotare, inclusiv buldozere, avioane şi elicoptere până au reuşit să izoleze flăcările. 

Cea mai mare provocare a fost vântul care şi-a schimbat de mai multe ori direcţia şi, uneori, a întors flăcările împotriva salvatorilor. 

Vezi și

Zeci de locanici au fost evacuaţi în ultimul moment, după ce zidul de foc s-a apropiat periculos de casele lor.

Infernul a fost, se pare, provocat de o mână criminală. Cinci focare au izbucnit în decurs de o oră. Un bărbat de 55 de ani a fost reţinut după ce autorităţile au găsit canistre la locul incendiilor. 

Există riscul unor incendii de vegetaţie şi în Grecia, una dintre destinaţiile favorite ale românilor. Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru regiunea Attica, Insula Aeghina, Salamina şi sudul Insulei Evia.

Un val de caniculă sahariană va cuprinde vestul Europei în perioada de vârf a concediilor. În Franţa, Marea Britanie, Spania, Germania sau Austria, temperaturile vor atinge maxime periculoase pentru a doua oară în această vară.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Caniculă sahariană în toată Europa. Vacanţele românilor, în pericol