Antena Meniu Search
x

Canionul 7 Scări - traseu, durată, preţ şi alte informaţii utile pentru turişti

Una dintre cele mai mari atracţii pentru românii atraşi de munte o reprezintă, în fiecare vară, parcurgerea traseului recunoscut drept "Canionul 7 Scări", un fenomen spectaculos al naturii.

de Redactia Observator

la 27.06.2023, 15:32

Canionul 7 Scări este situat în judeţul Braşov
Canionul 7 Scări este situat în judeţul Braşov - canionul7scari.ro
  • Canionul 7 Scări se află în judeţul Braşov.

Canionul 7 Scări este un defileu săpat în partea vestică a Munţilor Piatra Mare, zonă aferentă judeţului Braşov. Conform specialiştilor, traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări, nefiind nevoie de echipament de specialitate.

Canionul 7 Scări încorporează, practic, şi tiroliana care numără patru kilometri şi este considerată cea mai lungă instalaţie de acest gen din România.

Cum ajungi la Canionul 7 Scări din judeţul Braşov

Accesul la Canionul 7 Scări se face dinspre localitatea Timişu de Jos, respectiv în aproximativ o oră de mers de la Drumul Naţional DN1.

Pe acelaşi subiect

Canionul 7 Scări este considerat o adevărată atracţie de top atât de către turiştii români, cât şi de către turiştii străini, astfel că accesul este situat la trei minute de Domeniul Dâmbu Morii, adică practic de unde pornesc traseele în Munţii Piatra Mare.

Traseul este spectaculos şi poate dura mai multe ore

Concret, traversarea Canionului poate dura doar aproximativ 30-40 de minute. Asta pentru că vorbim despre trepte care au o lungime totală de 160 de metri şi care pot fi traversate cu ajutorul unor scări şi platforme din metal montate în 2013.

Totuşi, turiştii au mai multe variante de trasee în zonă, inclusiv posibilitatea de a efectua o drumeţie uşoară, de circa 2-3 ore, până la Vârful Piatra Mare.

Preţul biletului este de 20 de lei

Accesul în Canionul 7 Scări presupune mai multe activităţi, iar în funcţie de acestea avem şi o varietate de preţuri. Doar pentru vizitarea Canionului avem preţuri cuprinse între 10 şi 20 de lei, respectiv 10 lei pentru copii şi studenţi şi 20 de lei pentru adulţi.

Preţul poate să crească în funcţie de anumiţi factori. Tariful de utilizare a tirolianei pe tronson complet este 120 de lei, iar tariful de utilizare pe jumătate de traseu este 70 de lei, în timp ce tirolianele pentru copii sunt disponibile la preţul de 30 de lei pentru 30 de minute.

Cum te pregăteşti pentru acest traseu

Pentru a vizita Canionul 7 Scări nu aveţi nevoie de echipament de specialitate, dar organizatorii atrag atenţia că ar fi ideal să aveţi asupra dumneavoastră bocanci sau semighete şi haine impermeabile.

Pe de altă parte trebuie precizat că pentru minori se recomandă echipament de siguranţă, iar pentru copiii de până în şapte ani acesta este obligatoriu.

Unde te poţi caza dacă vrei să vizitezi canionul

Cum traseul este situat la aproximativ o oră de mers din Timişu de Jos, specialiştii recomandă să încercaţi să găsiţi o cazare în zonă sau cel mult în Timişu de Sus. Există numeroase hoteluri sau pensiuni în zonă precum Domeniul Dâmbu Morii, Casa Olandeză, Pensiunea Castle sau Casa Ezio.

O altă soluţie o reprezintă municipiul Braşov, aflat la doar câţiva kilometri distanţă, unde în mod sigur găsiţi cazări pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele.

Alte obiective turistice din aceeaşi zonă

Cei dornici de aventură au posibilitatea să atingă şi alte astfel de obiective turistice din zonă, precum Peştera de Gheaţă, Canionul Tamina sau chiar Vârful Postăvaru.

Cei care doresc să varieze senzaţiile şi să bifeze şi altfel de obiective turistice pot descoperi biserica în lemn în stil maramureşean din Timişu de Sus sau Capela romano-catolică Sf. Ioan Nepomuc din Timişu de Jos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Canionul 7 Scări - traseu, durată, preţ şi alte informaţii utile pentru turişti