Antena Meniu Search
x

Canionul de sare de la Praid

Sarea e buna in bucate si nu numai. E buna si pentru sanatate. In apropierea Salinei de la Praid, se ascunde un munte de sare. Localnicii stiu de el si, in fiecare an, se scalda in namolurile curative ale acestuia

Vezi și

Un loc ascuns. in vazul lumii. Canionul de sare al Harghitei se inalta in umbra salinei de la Praid. Numai anul trecut, jumatate de milion de turisti si de suferinzi s-au ingramadit in minele salinei. Cei mai multi au ocolit, insa, formatiunile de sare sapate de paraul Corund.

Suntem sub cel mai mare corp de sare din Europa, Acest corp de sare are o adancime de 2,7 km si suprafata de 1.5 km. O plimbare de trei ore ar fi deajuns. Iar privelistea e unica. La fiecare colt de stanca, stalagmidele de sare cresc din munte.

Aici vedem doua dintre cele mai frumoase formatiuni de sare din canionul de sare. Acestea se formeaza dupa ploaie, cand picaturile de ploaie cad vertical, pe sare

Localnicii stiu sa profite de ce au. Aici se relaxeaza, aici se insanatosesc si tot de aici isi iau sare pentru muraturi. “Localnicii folosesc chiar de sute de ani acest namol si a fost reconstruit in felul in care exista acum in 2011. O cura de imbaiere se face timp de 10 zile, in fiecare zi trebuie facut acest tratament”, a spus un ghid touristic.

“Eu cred ca pentru artitra in primul rand, sau pentru afectiuni reumatismale. Am auzit ca si batranii au folosit si folosesc si azi.metoda asta”, a spus un turist.

O metoda. gratuita. Numai ghidul percepe o taxa neinsemnata. 6 lei, daca nu doriti sa va pierdeti prin labirinturile canionului de la Praid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Canionul de sare de la Praid