Antena Meniu Search
x

Capcane în magazine pe perioada reducerilor

Marile magazine au furat startul perioadei legale de reduceri, însă chiar şi aşa, preţurile nu sunt suficiente pentru a-i convinge pe clienţi.

Vezi și

Marile magazine au furat startul perioadei legale de reduceri, însă chiar şi aşa, preţurile nu sunt suficiente pentru a-i convinge pe clienţi. Mai ales că nu e perioadă de reduceri fără oferte înşelătoare. Reporterii Observator i-au întrebat pe români ce altceva îi convinge să cumpere în afară de reducerea de preţ. Răspunsurile sunt uimitoare. 

Deşi, oficial, perioada soldărilor nu a început, magazinele sunt împânzite de oferte sau promoţii ademenitoare. Fără prea mult succes, însă. 

"La început, când au fost puse, erau la fel ca acuma sau poate mai ieftine înainte, decât acum la reducere." O clientă are şi dovada. O bluză dintr-un magazin din Bucureşti se vindea înainte de reduceri cu 39,9 lei. După reduceri, articolul s-a scumpit şi a ajuns la 59,9 lei. Astfel de nereguli au intrat deja în atenţia Protecţiei Consumatorului, iar comercianţii riscă amenzi cuprinse între 2.000 şi 100.000 de lei. 

În sezonul trecut, agenţii ANPC au verificat aproape 500 de magazine şi la jumătate dintre ele au găsit nereguli. Anunţuri ademenitoare fără justificare sau diferenţe între preţul afişat şi cel încasat. În plin sezon de soldări, nu doar preţul avantajos garantează vânzarea bună. Ci şi multitudinea de trucuri prin care magazinele intră în mintea cumpărătorilor pentru a-i seduce.

Dacă muzica ne relaxează şi cifra 9 ne atrage. Trucurile comercianţilor au dus la dezvoltarea unei adevărate industrii. 

Pentru că adevăratele reduceri de iarnă încep abia săptămâna viitoare, Protecţia Consumatorilor vă recomandă să verificaţi dacă reducerea este reală şi fiţi atenţi cu promoţiile de tipul trei la preţ de două.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Capcane în magazine pe perioada reducerilor