Antena Meniu Search
x

Capitala are un nou LOGO! Cine este câştigătorul concursului organizat de Primărie, după ce primul logo a fost descalificat (FOTO)

Primăria Capitalei a anunţat noul câştigător al concursului de realizare a unui logo pentru Bucureşti, după ce lucrarea realizată de designerul Narcis Teodor Lupou, din Timişoara, a fost descalificată pentru că seamăna cu unul dintre logo-urile oraşului Taipei.

Primăria Capitalei a anunţat noul câştigător al concursului de realizare a unui logo pentru Bucureşti, după ce lucrarea realizată de designerul Narcis Teodor Lupou, din Timişoara, a fost descalificată pentru că seamăna cu unul dintre logo-urile oraşului Taipei.

Alexandru Nenciu, desemnat în 5 mai câştigătorul concursului, a fost validat, în condiţiiile în care nu au apărut sesizări de plagiat sau de asemănare cu alt logo existent.

Primăria Bucureşti precizează că, în urma numeroaselor solicitări primite din partea publicului, toate lucrările participante la acest concurs au fost expuse pe pagina de Facebook a municipalităţii, cu excepţia celor pentru care autorii au transmis explicit solicitarea de a nu fi publicate.

În funcţie de aprecierea pe care o vor primi din partea publicului, unele dintre aceste logo-uri vor primi premii simbolice pentru popularitate, iar autorii vor fi incluşi într-o bază de date pentru a fi solicitaţi pentru lucrări viitoare de grafică de către instituţiile subordonate ale Primăriei Capitalei.

Pe acelaşi subiect

Logo-ul propus de Alexandru Mihai Nenciu „reconstituie etapele unei istorii”, prin combinarea unor edificii reprezentative ale Capitalei: Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul Român şi Arena Naţională.

„Logo-ul creat de mine încearcă să spună o poveste, să reconstituie etapele unei istorii, prin reprezentarea simplificată a patru edificii-simbol ale Bucureştiului: Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul Român şi Arena Naţională. Logo-ul nu este altceva decât un vector de transmitere a identităţii colective”, susţinea Alexandru Nenciu.

Primăria Capitalei anunţa, la începutul lunii mai, că Narcis Teodor Lupou, un designer din Timişoara, în vârstă de 32 de ani, a câştigat concursul pentru realizarea unui logo reprezentativ al Bucureştiului, premiul care îi va fi acordat acestuia fiind în valoare de 50.000 de lei brut, sumă ce reprezintă cesionarea exclusivă a drepturilor de utilizare a lucrării. Lucrarea a fost, însă, descalificată, joi, pentru că seamănă cu unul dintre logo-urile oraşului Taipei.

Ulterior, Primăria a ales un alt logo, următorul clasat în funcţie de punctaj, acesta fiind realizat de Alexandru Mihai Nenciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Capitala are un nou LOGO! Cine este câştigătorul concursului organizat de Primărie, după ce primul logo a fost descalificat (FOTO)