Antena Meniu Search
x

Video Capitala intră în scenariul galben. Restaurantele, cinematografele și teatrele pot fi deschise doar în anumite condiţii

La exact trei luni de când Bucureştiul a intrat în scenariul roşu, rata de infectare a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Asta înseamnă că restaurantele, barurile sau instituţiile de cultură s-ar putea redeschide în curând.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 20.01.2021, 20:59

Vezi și
  • Capitala a intrat în scenariul galben
  • Restaurantele, barurile sau cafenelele ar putea funcţiona la o capacitate de cel mult 30%

În două, trei zile ne-am putea bucura de măsuri mai relaxate în Capitală, însă doar în condiţiile în care rata de infectare se menţine sub trei la mia de locuitori. Doar aşa restaurantele, barurile, cafenelele sau teatrele se vor redeschide. Chiar şi atunci, patronii barurilor sau restaurantelor vor avea de respectat anumite reguli, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altor localităţi care au intrat în scenariul galben.

Restaurantele, barurile sau cafenelele vor funcţiona la o capacitate de cel mult 30% şi vor avea un program prestabilit: de la ora 6 dimineaţa şi până la ora 23. Se aplică aceleaşi reguli şi în cazul teatrelor, cinematografelor şi sălilor de jocuri. 

În paralel, şcoala rămâne în continuare închisă. Elevii vor învăţa online până la data de 8 februarie, indiferent de rata de infectare, pentru că această decizie se va lua la nivel naţional şi este nevoie de o hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care cel mai probabil va fi luată după data de 8 februarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Capitala intră în scenariul galben. Restaurantele, cinematografele și teatrele pot fi deschise doar în anumite condiţii