Antena Meniu Search
x

Industria HORECA, lovită de noile restricții din București. Patron restaurant: Chiar nu îmi permit financiar

Scenariul roşu vine şi cu multe reguli şi restricţii în Capitală. Cea mai importantă: timp de două săptămâni, toată lumea poarta masca şi pe stradă. Se revine şi la măsurile din timpul stării de urgenţă - restaurantele, cafenelele şi cinematografele se închid. 

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 19.10.2020, 19:38

Vezi și
  • Patronii nu ştiu ce se va întâmpla cu chiriile lor, cu mărfurile perisabile şi cu angajaţii lor
  • Măsurile vor fi în vigoare două săptămâni

După două zile consecutiv în care incidenţa cazurilor de coronavirus din Capitală a trecut de 3 la o mie de locuitori, Bucureştiul intră oficial în scenariul roşu. 

Francesca Simionescu, reporter Observator: De mâine nu se va mai putea servi masa în interiorul restaurantelor ci doar pe terase, activitatea cinematografelor va fi din nou suspendată iar purtarea măştii va deveni obligatorie inclusiv pe stradă. 

Mulţi bucureşteni şi au luat singuri măsuri preventive înainte de a deveni obligatorii şi poartă masca peste tot în spaţilu public. 

Cetățean: E foarte bună, da. O să scadă cazurile clar. 

Industria HORECA este pusă iar pe pauză. Patronii de restaurante vor trebui să îşi suspende activitatea în interior. Este a doua oară când trec prin acest scenariu în ultimele luni şi încă nu ştiu ce se va întâmpla cu chiriile lor, cu mărfurile perisabile şi cu angajaţii lor. În schimb, se plâng ei sunt controlaţi şi amendaţi. 

Gabriel Puiu, patron restaurant: Dacă primul val l-am trecut cu greu, al doilea val din punctul meu de vedere e aproape imposibil. Ca angajator mi-e foarte greu în situaţia de faţă să bag angajaţii în şomaj tehnic deoarece nu... chiar nu îmi permit financiar. Singurul lucru ar fi să închid şi să le desfacem contractele de muncă. 

Hotelierii şi proprietarii pensiunior au primit o veste bună. Restaurantele lor rămân deschise.  În schimb...

Mariana Stancu - purt. cuv. Prefectura Bucureşti: A fost interzisă şi activitatea operatorilor cu jocuri de noroc. 

Măsurile vor fi în vigoare două săptămâni.  

Pelerinajul de Sfântul Dumitru din București nu a fost încă interzis

Pelerinajul de Sfântul Dumitru din acest weekend este încă sub semnul întrebării. Premierul a anunţat doar că dezbate încă situația cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe.

Ludovic Orban - premierul României: Am considerat că trebuie să curgă un interval de 14 zile pentru ca toate aceste măsuri ăs dea efecte în ceea ce priveşte răspândirea virusului. 

Klaus Iohannis: La nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent comunicat în termeni clar astfel încât populația să fie pregătită. Alte judeţe sau localităţi sunt de asemenea foarte aproape de acest scenariu. 

În două localităţi din Dolj - Craiova şi Cârcea - s-ar putea lua aceleaşi măsuri în această seară. Câmpulung Moldovenesc și comuna Sadova, din județul Suceava, intra şi ele în scenariul roşu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Industria HORECA, lovită de noile restricții din București. Patron restaurant: Chiar nu îmi permit financiar