Antena Meniu Search
x

Video Capitala, sufocată de şobolanii care au ros inclusiv cabluri electrice: "Pot transmite leptospiroză, care afectează multe organe, ficat, rinichi"

Capitala e mâncată de şobolani. La propriu! Au ros cablurile semafoarelor dintr-o intersecţie, de mai multe ori. Nu e de mirare dacă ne gânditm că de aproape un an nu s-a mai făcut deratizare, iar între timp un sector întreg e îngropat în gunoaie. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 17.06.2021, 19:33

Vezi și
  • Firma de salubritate promite că rezolvă soarta gunoaielor din Bucureşti până la sfârşitul acestei săptămâni.

Şobolanii au atacat până şi cablurile electrice şi au lăsat o intersecţie din centrul oraşului, dintre Bulevardul Unirii şi Strada Nerva Traian, fără semafoare. Cu sute de şoferi nervoşi pe cap, muncitorii şi inginerii s-au chinuit să le repare, dar rozătoarele au revenit.   

Aurelian Nebel, inginer CMMTB: E a doua sau a treia intervenţie cu probleme de rozătoare.

Din toamnă nu s-a mai făcut deratizare în Capitală, pentru că nu au fost bani. 

Bogdan Pascu, administrator special CMEIB: Noi începem la exterior deratizarea marţi. Dar o facem într-un anumit fel, pentru că aşa este metodologia. Se face din exteriorul Bucureştiului în cercuri concentrice, spre interior.

Pe acelaşi subiect

Şobolanii pot transmite boli periculoase.

Andrei Rogoz, medic infecţionist: De la infecţii bacteriene, ca salmonelozele, care sunt infecţii cu un spectru de afectare digestivă, la leptospiroză, care e o boală ce poate avea mai multe stări, de la o simplă febră la afectare severă a mai multor organe, ficat, rinichi.

Problema gunoaielor din Bucureşti ar putea fi rezolvată până la sfârşitul săptămânii

Criza gunoaielor din Sectorul 1 a amplificat problema şobolanilor din oraş. Într-un magazin dintr-un lanţ cunoscut, clienţii au fotografiat doi şobolani ieşiţi să ia masa în oraş. Situaţia a ajuns până la Guvern. Premierul a lansat un atac la adresa Gărzii Naționale de Mediu.

Florin Cîţu, premierul României: Aş vrea să trecem de faza de constatare a situaţiei. Că mergem şi suntem agenţi constatatori nu ajută pe nimeni. Trebuie să rezolvăm problema.

Octavian Berceanu, şef Garda de Mediu: Suntem agenţi constatatori pentru că nu emitem noi autorizaţiile, nu retragem noi autorizaţiile. Sunt multe aspecte care trebuie reconfigurate în legislaţie, inclusiv amendarea primarilor. Pentru că amenzile pe care Garda de Mediu le-a dat către salubrişti, dar în mod special către primării sunt plătite de cetăţeni. Cumva trebuie să reponsabilizăm primarii.

Edilii anunţau ieri că războiul deşeurilor a ajuns la final. Doar că, la mai bine de 24 de ore de la anunţul că sortatorii vor primi până la urmă gunoaiele din Sectorul 1, pe străzi grămezile rezistă. De exemplu, pe Strada Pitar Moş malderul blochează cu totul trotuarul.

Sorin Velicu, director Romprest: La această oră încă nu avem un răspuns cu privire la depozitul unde putem duce deşeurile municipale şi deşeurile din construcţii care nu mai necesită tratare.

Reprezentanţii firmei de salubritate spun că munţii de gunoaie se vor topi cel mai devreme în weekend.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Capitala, sufocată de şobolanii care au ros inclusiv cabluri electrice: "Pot transmite leptospiroză, care afectează multe organe, ficat, rinichi"