Antena Meniu Search
x

Căpşuni româneşti coapte odată cu prima ninsoare

Căpşuni dulci şi coapte în prag de iarnă. Da, aţi auzit bine, este oferta de sezon în România. Doi soţi din Constanţa au pornit o afacere din banii strânşi tot la cules de căpşuni, dar în Spania. 

Vezi și

Căpşuni dulci şi coapte în prag de iarnă. Da, aţi auzit bine, este oferta de sezon în România. Doi soţi din Constanţa au pornit o afacere din banii strânşi tot la cules de căpşuni, dar în Spania. După un deceniu, s-au întors acasă cu soiuri care dau rod în această perioadă rece. Fructele se vând imediat. Proaspete sau în dulceaţă şi chiar transformate în ţuică. 

Fructele preferate ale copiilor, căpşunile, sunt gata să fie culese în aceste sere din satul Izvorul Mare. În mijlocul lui noiembrie, parfumul lor te duce cu gândul la o primăvară târzie. Rodica şi Ionuţ cultivă un soi de căpşuni care rodeşte până în iarnă. Cei doi s-au cunoscut la cules de căpşuni, în Spania. După 10 ani, s-au întors acasă şi au pariat 70.000 de euro că fructele se coc şi la noi, în sezonul rece. 

Pe un hectar sunt aliniate 18 sere de pe care cei doi soţi livrează chiar şi 400 de kilograme pe săptămână. 

Căpşunile culese în satul din Constanţa se vând pe internet cu 20 de lei kilogramul. Este cea mai simplă variantă pentru cei doi soţi. În acest timp, în piaţă se găsesc doar căpşuni din Olanda. Cu 75 de lei kilogramul.

Din fructele mai mici, familia Voicu face o dulceaţă parfumată, sirop şi chiar... ţuică. 

Cei doi soţi au pornit afacerea la începutul anului şi au reuşit să vândă, până acum 12 tone de căpşuni. În acest ritm, în următorii trei ani vor recupera întreaga investiţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Căpşuni româneşti coapte odată cu prima ninsoare