Antena Meniu Search
x

Carantina în Marea Britanie: raționalizare și exod

Britanicii au golit rafturile supermarketurilor după ce premierul a anunţat carantină totală începând de joi şi până la începutul lunii decembrie.

de Redactia Observator

la 03.11.2020, 23:10

Vezi și
  • Priorităţile: hârtia igienică şi cadourile de Crăciun.
  • Aglomeraţie a fost şi pe aeroporturi, mulţi au ales să plece din regat ca să evite carantina.

Pe lângă toate cumpărăturile de panică, a reapărut şi un obicei practicat pe vreme de război. Un lanţ de supermarketuri a impus raţionalizarea produselor esenţiale, ca făina, ouăle şi hârtia igienică.

Serviciile de livrare la domiciliu au rezervări deja până la sfârşitul lunii. Oamenii au ignorat recomandările oficiale şi au cumpărat şi cantităţi uriaşe de produse non-esenţiale, la fel ca la debutul pandemiei.

Haos a fost şi pe aeroporturi. Mii de britanici au ales să plece din ţară spre destinaţii cu risc de infectare mai scăzut, precum Caraibe şi Barbados, în condiţiile în care sunt interzise călătoriile timp de o lună.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Confruntându-ne cu cele mai recente cifre, nu avem altă alternativă decât să luăm măsura la nivel naţional.

Anunţul lui Boris Johnson, după mai multe săptămâni în care a insistat că nu va închide Marea Britanie, a stârnit haosul. Restaurantele şi magazinele non-esenţiale se închid, dar nu şi şcolile.

Oamenii vor putea să iasă din case doar cu motive bine întemeiate. Premierul a fost criticat că a luat măsura prea târziu.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Resping orice sugestie că am fost cumva mai lenţi în luarea măsurilor decât prietenii noştri europeni.

O atitudine mai moderată au avut germanii, care au intrat în carantină parţială luni, pentru o lună.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Carantina în Marea Britanie: raționalizare și exod