Carnea de porc se transformă într-o delicatesă. Preţurile au crescut cu până la 25%
Carnea de porc se transformă, încet, dar sigur, într-o delicatesă. Din cauza pestei porcine africane preţurile au crescut cu până la 25% doar în ultimele trei luni, potrivit datelor strânse de reporterii Observator din magazine.
Carnea de porc se transformă, încet, dar sigur, într-o delicatesă. Din cauza pestei porcine africane preţurile au crescut cu până la 25% doar în ultimele trei luni, potrivit datelor strânse de reporterii Observator din magazine.
În urmă cu doar trei luni, un kilogram de muşchiuleţ de porc costa 25,99 lei pe kilogram. Trei luni mai târziu, preţul ajunge la 27,99 lei pe kilogram, cu 2 lei mai mult.
Iar lista scumpirilor poate continua lejer şi la cotlet, ceafă sau pulpă, produse care s-au scumpit şi ele cu circa 2 lei pe kilogram în ultimele trei luni.
Scumpirile se resimt şi în cazul produselor procesate. Afaceriştii din industrie spun că plătesc astăzi cu 25% mai mult pe materia primă decât plăteau la începutul anului.
Iar creşterile de preţuri nu se vor opri, spun specialiştii din piaţă.
Deşi au trecut aproape doi ani de la apariţia primului focar de pestă procină africană în România, virusul este încă prezent în 24 de judeţe.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰