Antena Meniu Search
x

Video Carnea de porc, vedeta unor concursuri culinare organizate în Harghita şi Bihor. Bucătarii au venit cu reţete sofisticate, pentru a pune mâna pe marele premiu

Am intrat în luna decembrie, iar românii sunt cu gândul la preparatele de sărbători. Porcul a fost vedeta celor două concursuri gastronomice organizate în Harghita şi Bihor, unde zeci de echipe şi-au etalat măiestria lângă ceaune. Spectatorii au fost cei mai fericiţi: s-au putut bucura de mese copioase şi de cele mai gustoase specialităţi din carne porc. 

de Georgiana Botez

la 04.12.2022, 09:33

Vezi și

40 de echipe s-au întrecut în acest weekend în Harghita, la Gheorghieni, cu ocazia zilelor oraşului. Concursul de gătit specialităţi din carne de porc este deja la a 12-a ediţie şi a strâns oameni din toate colţurile ţării. 

Turist: Am gustat de când am intrat. Bunătăţi! Era să spun ca la mama acasă, dar nu sunt aşa de bune acasă. Venim din Constanţa, special pentru festival. 

Turistă: Multe produse, probabil specifice zonei, foarte gustoase, bine preparate. 

Bucătarii au venit cu reţete sofisticate, pentru a pune mâna pe marele premiu. 

Pe acelaşi subiect

Abraham Laszlo, bucătar: Dorim să pregătim un fel de gulaş din carne de porc. Am scăpat jumătate de porc, care a sărit în ceaunul nostru după cum se vede. 

Dionisie Negrușa, bucătar: Mămăligă cu usturoi, ceapă cu sângerete, cârnaţi cu varză călită şi prăjitură din untură de porc. 

La concursul gastronomic a participat şi o echipă de pompieri, care au lăsat autospecialele şi furtunurile şi... au trecut la cratiţă.

Lucian Oltean, bucătar pompier: Am pregătit o tocăniţă de porc, în afara serviciului, cu ocazia zilei oraşului Gheorghieni, Sfântul Nicolae. E un moment de întâlnire, de voie bună, pentru toată lumea. 

Mâncare din belşug a fost şi la Oradea

Mâncare din belşug şi voie bună au fost şi la Oradea. 14 comune bihorene s-au întrecut şi ele în preparate gastronomice la a 9-a ediţie a festivalului ''D-ale porcului''.

Ioan Pașca, primar comuna Girișu de Criș: Aici am pus carnea peste ceapă pentru toros. 100% câştigăm astăzi. Secretul este multă dăruire şi ingrediente simple: sare şi piper.

Florin Copos, comuna Dobrești: Facem un cârnat... cel mai bun. Usturoi, boia, piper, sare şi bineînţeles carne. Reţete moştenite de la bunici. 

Oaspeții s-au îmbulzit la degustat încă din prima zi a festivalului. 

Localnic: Prima dată, dimineaţa, am degustat o pălincă. La Oradea aşa e primirea, cu pălincă. Apoi am luat-o uşor, nişte şorici, na, produsele tradiţionale.

Reporter: Ce ai de gând să mai deguşti sau pe ce ai pus ochii?

Turistă: Toroş, că nu am mâncat niciodată. Sunt din Bucureşti şi eu nu am fost în zonele astea niciodată. Uite, îmi aduce acum. E bun, seamănă cu varza călită a noastră. 

La acest concurs de gătit s-au pus la bătaie premii în valoare de peste 5.000 de euro. Câștigătorii vor putea petrece un weekend la un hotel de lux din Băile Felix, la all inclusive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Carnea de porc, vedeta unor concursuri culinare organizate în Harghita şi Bihor. Bucătarii au venit cu reţete sofisticate, pentru a pune mâna pe marele premiu