Antena Meniu Search
x

Video Carnea de porc, vedeta unor concursuri culinare organizate în Harghita şi Bihor. Bucătarii au venit cu reţete sofisticate, pentru a pune mâna pe marele premiu

Am intrat în luna decembrie, iar românii sunt cu gândul la preparatele de sărbători. Porcul a fost vedeta celor două concursuri gastronomice organizate în Harghita şi Bihor, unde zeci de echipe şi-au etalat măiestria lângă ceaune. Spectatorii au fost cei mai fericiţi: s-au putut bucura de mese copioase şi de cele mai gustoase specialităţi din carne porc. 

De Georgiana Botez la 04.12.2022, 09:33
Vezi și

40 de echipe s-au întrecut în acest weekend în Harghita, la Gheorghieni, cu ocazia zilelor oraşului. Concursul de gătit specialităţi din carne de porc este deja la a 12-a ediţie şi a strâns oameni din toate colţurile ţării. 

Turist: Am gustat de când am intrat. Bunătăţi! Era să spun ca la mama acasă, dar nu sunt aşa de bune acasă. Venim din Constanţa, special pentru festival. 

Turistă: Multe produse, probabil specifice zonei, foarte gustoase, bine preparate. 

Bucătarii au venit cu reţete sofisticate, pentru a pune mâna pe marele premiu. 

Pe acelaşi subiect

Abraham Laszlo, bucătar: Dorim să pregătim un fel de gulaş din carne de porc. Am scăpat jumătate de porc, care a sărit în ceaunul nostru după cum se vede. 

Dionisie Negrușa, bucătar: Mămăligă cu usturoi, ceapă cu sângerete, cârnaţi cu varză călită şi prăjitură din untură de porc. 

La concursul gastronomic a participat şi o echipă de pompieri, care au lăsat autospecialele şi furtunurile şi... au trecut la cratiţă.

Lucian Oltean, bucătar pompier: Am pregătit o tocăniţă de porc, în afara serviciului, cu ocazia zilei oraşului Gheorghieni, Sfântul Nicolae. E un moment de întâlnire, de voie bună, pentru toată lumea. 

Mâncare din belşug a fost şi la Oradea

Mâncare din belşug şi voie bună au fost şi la Oradea. 14 comune bihorene s-au întrecut şi ele în preparate gastronomice la a 9-a ediţie a festivalului ''D-ale porcului''.

Ioan Pașca, primar comuna Girișu de Criș: Aici am pus carnea peste ceapă pentru toros. 100% câştigăm astăzi. Secretul este multă dăruire şi ingrediente simple: sare şi piper.

Florin Copos, comuna Dobrești: Facem un cârnat... cel mai bun. Usturoi, boia, piper, sare şi bineînţeles carne. Reţete moştenite de la bunici. 

Oaspeții s-au îmbulzit la degustat încă din prima zi a festivalului. 

Localnic: Prima dată, dimineaţa, am degustat o pălincă. La Oradea aşa e primirea, cu pălincă. Apoi am luat-o uşor, nişte şorici, na, produsele tradiţionale.

Reporter: Ce ai de gând să mai deguşti sau pe ce ai pus ochii?

Turistă: Toroş, că nu am mâncat niciodată. Sunt din Bucureşti şi eu nu am fost în zonele astea niciodată. Uite, îmi aduce acum. E bun, seamănă cu varza călită a noastră. 

La acest concurs de gătit s-au pus la bătaie premii în valoare de peste 5.000 de euro. Câștigătorii vor putea petrece un weekend la un hotel de lux din Băile Felix, la all inclusive.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Carnea de porc, vedeta unor concursuri culinare organizate în Harghita şi Bihor. Bucătarii au venit cu reţete sofisticate, pentru a pune mâna pe marele premiu