Antena Meniu Search
x

Video Casa construită cu susul în jos, în Gorj

Imagini inedite vin dintr-o comună din Gorj, unde un tânăr a construit de unul singur o casă mai puţin obişnuită: cu susul în jos. De data asta, acoperişul e chiar temelia. De săptămâna viitoare ar putea veni turişti, deşi construcţia bizară nu poate fi văzută decât de afară, cel puţin deocamdată.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 13.11.2020, 00:39

Vezi și
  • Casa cântăreşte aproximativ cinci tone
  • Până și felinarele prinse pe pereţi sunt invers

Casa ce pare desprinsă dintr-un film science fiction a fost ridicată în nici două luni, în pandemie. Ideea îi aparţine lui Alex, un tânăr care vrea ca, în acest fel, să atragă cât mai mulţi turişti la el acasă.

Alex Ducu, proprietarul casei: Prima reactie a fost un copil mic, care a venit cu mama lui, şi zicea: Uite, mami, e chiar răsturnată!

Casa cântăreşte aproximativ cinci tone şi a fost finalizată în urmă cu câteva zile. Tânărul nu a avut nevoie de vreun arhitect. El a pus pe hârtie tot planul şi a muncit zile în şir să-şi vadă visul împlinit. A investit până acum 12.000 de euro, bani pe care i-a strâns în ultimii ani, inclusiv muncind în străinătate.

Alex Ducu, proprietarul casei: Ea este construită din fier, apoi am mers pe structură uşoară din lemn. Şi interiorul va veni tot din lemn. Noi am croit-o de jos în sus, direct răsturnată am lucrat la ea

A fost atent la toate detaliile. Felinarele prinse pe pereţii casei sunt tot cu susul în jos. La fel, şi o bicicletă ori o masă pentru copii. Până şi încălţămintea de la intrare se potriveşte perfect în peisaj.

Alex Ducu, proprietarul casei: Ne-am gândit că bicicleta aceea e, dacă ar fi invers întoarsă, e gata de plecare, să faci o plimbare cu ea.

Casa răsturnată a fost o surpriză chiar şi pentru oamenii locului. Mulţi au şi ajutat la construcţia ei, chiar dacă nu ştiau care sunt planurile finale pentru ciudata clădire.

Acum, casa neobişnuită poate fi admirată doar din exterior. Va fi mobilată anul viitor, iar interiorul va respecta ideea din exterior. Planul e ca mobila să fie aşezată pe. tavan.

Alex Ducu, proprietarul casei: Intrarea va fi pe partea din spate. Nu vrem să stricăm partea din faţă, care e cea mai importantă pentru poze. O să intrăm în bucătărie, după-aceea în baie şi după-aceea în dormitor şi o să avem acces şi în partea din faţă a căsuţei.

Deocamdată, proiectul este unic la noi. Astfel de construcţii mai există în Austria sau Polonia. Lângă casa din Bumbeşti-Piţic, tânărul vrea să amenajeze şi un parc de aventură cu tiroliene pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Casa construită cu susul în jos, în Gorj