Antena Meniu Search
x

Cascada Bigăr a devenit destinație turistică și pentru români, după ce străinii au făcut-o celebră

După ce străinii au făcut-o celebră, cascada Bigăr este vizitată de tot mai mulţi români. Chiar dacă autorităţile au decis să pună şi o taxă pentru cei care ajung acolo.

de Redactia Observator

la 06.05.2019, 02:15

Vezi și

După ce străinii au făcut-o celebră, cascada Bigăr este vizitată de tot mai mulţi români. Chiar dacă autorităţile au decis să pună şi o taxă pentru cei care ajung acolo. În zonă mai sunt însă multe locuri, de o frumuseţe sălbatică, doar de puţini ştiute. Şi ignorate de cei care ar trebui să dezvolte turismul românesc.

Ascunsă în inima Munţilor Aninei, superba Cascadă Bigăr este un fenomen natural unic în lume. Izvorul de apă ce se scurge peste peretele calcaros de nouă metri, acoperit integral de muşchi, atrage tot mai mulţi turişti de la un an la altul.

În urmă cu doi ani, zona a fost amenajată cu poteci şi platforme din lemn, pentru ca turiştii să ajungă mai uşor la căderea de apă ca să imortalizeze peisajul de o frumuseţe ireală.

Cei care vor să ajungă mai sus, până la Grotă sau la Izvorul Bigăr trebuie să meargă la pas pe potecile şerpuite, mai puţin de cinci minute. Taxa pentru accesul în zonă este de 5 lei de vizitator.

La şase kilometri distanţă de Bigăr, natura oferă un alt spectacol: Cascada Cârşa. Aici, şiroaiele de apă curg şerpuit şi se revarsă peste intrarea unei peşteri. Din păcate, în zonă nu sunt indicatoare care să-i ajute pe turişti să descopere locul.

Cele două cascade fac parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beuşniţa. Cascada Bigăr a devenit cunoscută în toată lumea după ce, în 2013, a fost declarată de presa internaţională de specialitate drept cea mai frumoasă cascadă din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cascada Bigăr a devenit destinație turistică și pentru români, după ce străinii au făcut-o celebră