Antena Meniu Search
x

Castelul Corvinilor își așteaptă turiștii cu surprize

Înainte de pandemie sute de mii de turişti treceau podul de piatră pentru a intra într-una dintre cele mai celebre fortăreţe din ţară, Castelul Corvinilor. Acum, nici picior de turist nu trece prin porţile sale, doar muncitorii mai animă curtea din piatră.

de Redactia Observator

la 29.04.2020, 17:43

Vezi și
  • Planurile de viitor sună bine pe hârtie.
  • Înn 2019, 400 de mii de turişti au vizitat cetatea.

Castelul Corvinilor a amuţit aproape complet. Vizitatorii nu mai trec prin porţile cetăţii, tot ce le-a rămas este amintirea orelor petrecute printre zidurile încarcate de istorie. Ziduri care acum trec printr-un amplu proces de renovare şi restaurare.

Sorin Tincu, director castel: Lucrarile de restaurare continua si asa cum era de asteptat au aparut elemente spectaculoase, este vorba despre o incapere inchisa dupa secolul 17.

Nu este singura descoperire cu care administratorii castelului speră să-i surprindă pe cei care vor vizita obiectivul după ce restricţiile impuse din cauza pandemiei vor fi ridicate.

Sorin Tincu, director castel: O alta descoperire importanta a fost la baza turnului alb, unde dupa deschiderea rosturilor am descoperit trei guri de tragere, ne dorim ca toate aceste elemente descoperite sa fie puse in valoare.

Dan Bouboutanu, primar Hunedoara: Cred ca familiile cu copii vor prefera sa viziteze obiectivele turistice din romania in loc de grecia samd.

Planurile de viitor sună bine pe hârtie cel puţin, în realitate toată lumea simte din plin efectele negative ale pandemiei.

Florin Oancea, primar Deva: Telecabina nu functioneaza. acolandul nu functioneaza deci putem spune ca e o pierdere financiara in fiecare zi. dar mai importanta decat orice pierdere este sanatatea oamenilor.

Anul trecut peste 400 de mii de turişti au vizitat cetatea medievală ridicată în secolul al 15 lea de Iancu de Hunedoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Castelul Corvinilor își așteaptă turiștii cu surprize