Video Castelul din România care atrage turiştii de pretutindeni. Un tablou săpat în piatră ascunde o parte dintre secretele istorice: "Fata e îndrăgostită de locul ăsta"
Legenda vie a Transilvaniei, Castelul Corvinilor, şi-a redeschis porţile turiştilor de pretutindeni, într-o formulă nouă. Lucrările de restaurare nu doar că au redat locului strălucirea de odinioară, dar au dus şi la descoperiri pe care administraţia monumentului a ştiut să le pună în valoare. Vizitatorii au parte de o experienţă inedită şi de o lecţie vie de istorie.
Turnul medieval a fost distrus în urmă cu mai bine de un secol de către un incendiu violent. Acum însă, datorită lucrărilor de restaurare, turiştii se pot bucura din nou de arhitectura impunătoare.
Sorin Tincu, director-Castelul Corvinilor: O altă încăpere inedită în Castelul Corvinilor care a apărut prin reamenajarea planşeului distrus după incediul din 1854. Planşeul a fost recreat şi a fost dechisă o uşă realizată în secolul al 17 lea şi zidită din nou în instoria mai recetă a castelului.
Unul dintre cele mai inedite secrete pe care Castelul Corvinilor a ales să ni le dezvăluie este reprezentat de un tablou istoric săpat în piatră.
Sorin Tincu, director-Castelul Corvinilor: Doi cavaleri în turnir, un grafiti spectaculos din punctul nostru, al istoricilor, de vedere. În care putem observa faptul că aceşti cavaleri prezintă piese de armament, prezintă armuri, se află faţă în faţă, într-o confruntare directă.
- Castelul Corvinilor, locul unde trecutul prinde viață sub ochii vizitatorilor: "Fascinant. Te invită să-l...
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 5-6 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 5 aprilie, Sfinţii Mucenici Agatopod şi Teodul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 5 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- Târguri de Paşte în 2025 în Bucureşti şi în ţară. Care sunt atracţiile primăverii
Reabilitările au scos la lumină şi o frescă veche de peste cinci secole, ce ilustrează tridimensional diferite forme geometrice.
Sorin Tincu, director-Castelul Corvinilor: În trecut, întreg castelul era decorat cu o frescă cu motive geometrice.
Lucrările la construcţie continuă, însă porţile cetăţii s-au deschis deja pentru turiştii de pretutindeni care trec pragul castelului pentru a-i asculta legendele.
Turist: La castel am venit pentru istorie si mai ales pentru copil, pentru că e a patra sau a cincea oară când vine şi e îndrăgostită de locul ăsta.
Turist: Sunt aici pentru prima dată şi cred că o să mai revenim.
Un nou proiect de restaurare în valoare de 6 milioane de euro va aduce şi mai multă splendoare castelului în viitor.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰