Antena Meniu Search
x

Video Cât ajunge să coste masa tradiţională de Paşte în acest an şi ce preparate nu trebuie să lipsească din meniu

Cu trei săptămâni înainte de Paşte, restaurantele şi producătorii locali au listele aproape pline de comenzi pentru masa tradiţională de sărbători. Din ce în ce mai mulţi oameni aleg să se bucure de o masă îmbelşugată fără să mai piardă timp în bucătărie. De la aperitive, ciorbă şi fripturi, până la cozonaci, pască și chiar ouă umplute, toate pot fi comandate.

de Redactia Observator

la 24.03.2023, 08:16

Vezi și

Se apropie momentul răsfăţului pentru români. Iar cei care vor să dea timpul din bucătărie pe timpul petrecut cu cei dragi pot comanda o masă de sărbătoare ca la mama acasă.

Lista cu produsele tradiţionale de Paşte

Vlad Ciocan, bucătar şef:  Anul acesta, în primul rând, avem o ofertă mult mai complexă pentru produsele de Paşte. Am adăugat o ciorbă de miel. Am adăugat o friptură de miel. Şi binecunoscutele sarmale.

Georgiana Păstrăv, producător local: Cine doreşte poate da comandă şi de rasol de vită şi gulaş de vită şi ceafă de porc, fiecare ce poftește

Pe acelaşi subiect

Forfotă este şi în patiserii, unde meşterii cofetari se pregătesc de zori pentru masa de Paşte.

Andreea Druţă, cofetar: Estimăm cam 500 de paști, dorim să facem 500 de cozonaci, 200 de cuti de biscuiţi pufoşi.

Şi cei vor să gătească şi nu sunt dispuşi să aştepte ore întregi la coada de la carmagerie, au parte de un pachet cu totul şi cu totul inedit, pe care îl pot comanda direct acasă.

Georgiana Păstrăv, producător local: Sunt nouă produse, pe care le facem noi în carmangeria noastră. Dintre acestea se numără cârnaţii măcelăreşti, ceafa, cotletul de porc, muşchiuleţul montana şi slănina la fum.

Ostrovan Gabriel, producător local: Am deschis deja comenzile pentru sărbători, deja am primit o parte din comenzi. Momentan luăm comenzi doar pe carne de porc, tot ce înseamnă de la coadă la rât cum spune românul.

Cei mai mulţi dintre ei au pregătit deja meniul pentru masa de Paşte.

Reporter: Ce nu va lipsi de pe masa de paşte de la dumneavoastră?

Localnic: Miel, ouă, pască, cozonac. 

Localnic: Salată boeuf, sarmale, ciorbe.

Masa de Paşte pentru o familie poate ajunge să coste chiar şi 600 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cât ajunge să coste masa tradiţională de Paşte în acest an şi ce preparate nu trebuie să lipsească din meniu