Cât câştigi la Glovo pe bicicletă. Ce alte companii mai angajează curieri pe bicicletă
Indiferent că vorbim despre români care caută să-şi schimbe locul de muncă sau de români care vor să-şi suplimenteze veniturile, mulţi şi-au pus întrebarea cât câştigă un curier Glovo, de exemplu, iar destui au şi aflat, numărul de curieri din România fiind în creştere.
Asta pentru că activitatea de curier poate să aducă un bonus consistent, din punct de vedere financiar, dar şi pentru că mulţi curieri îmbină utilul cu plăcutul şi profită făcând şi sport, respectiv distribuind marfa cu ajutorul unei biciclete.
Mii de români desfăşoară activitate de curierat în fiecare zi, iar acest job a cunoscut o adevărată explozie în pandemia de Covid-19, când mulţi români preferau să stea acasă şi să-şi comande diferite lucruri de pe internet, în special mâncare.
Cât câştigă un curier Glovo pe bicicletă
Încasările unui curier Glovo diferă în funcţie de mai mulţi factori. Vorbim aici, evident, de numărul de comenzi onorate, dar şi de ora din zi la care este preluată o comandă, condiţiile meteo în care sunt onorate comenzile sau diferite bonusuri pe care curierul le poate atinge.
Glovo are un sistem orar special ce permite curierilor să aleagă cât timp dedică platformei de livrare și când. Poți avea tot timpul liber dorit și să colaborezi când consideri că este mai bine pentru tine.
Se vorbeşte de un câştig minim de 23 de lei pe oră şi un câştig maxim, într-un caz mai mult decât ideal, de 6000 de lei pe lună, însă, până la urmă, câştigurile depind foarte mult şi de gradul de implicare.
Cum poţi să devii curier Glovo
Ca să devii curier Glovo există mai multe variante. Se poate miza, în anumite condiţii, pe o colaborare cu contract de muncă sau se poate stabili o colaborare şi ca independent. Colaborarea ca independent are avantaje şi dezavantaje. Aveţi nevoie de o formă juridică şi de un mijloc de transport propriu, dar aveţi şi posibilitatea de a colabora cu un număr nelimitat de firme de curierat.
De reţinut mai multe aspecte juridice. Conform startco.ro, unul ar fi că, dacă deveniţi curier prin intermediul unui SRL, aţi cam avea nevoie şi de un contabil. Pe de altă parte, dacă vă înfiinţaţi o firmă prin intermediul căreia să colaboraţi cu platformele de curierat, aveţi nevoie de sediu social, dar şi ca firma să fie autorizată în clasa CAEN 5320 – Alte activități poștale și de curier.
Ce comenzi poţi prelua dacă lucrezi pe bicicletă
Rolul de curier este din ce în ce mai versatil. Sunt multe moduri în care poți livra și multe tipuri diferite de produse pe care le poți transporta. Mereu există lucruri noi de livrat și serviciile de livrare la domiciliu înseamnă că unitățile comerciale ajung la cât mai multe persoane.
Alte companii care angajează curieri pe bicicleta în România
În România există mai multe firme de curieri care livrează pe bicicletă. Printre acestea, se numără Tazz, Bolt sau Bringo.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰