Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât costă o plimbare cu snowmobilul în Munţii Călimani: "E o experienţă de neuitat"

Ninsorile abundente din ultimele zile au adus şi un motiv de bucurie. Iubitorii de adrenalină au putut face o tură cu snowmobilele sau şenilatele în Munţii Călimani. Pe traseu, au avut parte de o bulgăreală ca în copilărie, dar şi de o masă tradiţională. Temperaturile cu minus ţin deschise şi pârtiile din Poiana Braşov. 

de Redactia Observator

la 11.01.2024 , 20:38

Aceşti turişti au venit din Republica Moldova pentru a cutreiera Munţii Călimani cu snowmobilul în toiul iernii. Pentru că siguranţa e pe primul loc, înainte să pornească în aventură, au avut parte de un instructaj. 

Instructor: Vă rog frumos să păstrăm acelaşi bun simţ faţă de natură, faţă de utilaje şi să facem controlat. Păstrăm aceeaşi distanţă, 5-6 metri. Mânerul din partea stângă e frâna, acceleraţia în partea dreaptă, în curbă reducem.

În funcţie de durata expediţiei, preţurile sunt cuprinse între 250 de lei şi 1.200 de lei pentru o zi întreagă.

Vezi și

"Dacă nu vă încumetaţi să conduceţi snowmobilul, şenilata e pregătită să vă poarte în aceasta experienţă ce merită încercată macar o dată", transmite Angela Bertea, reporter Observator.

Tiberiu Vieru, organizator: Avem traseu de o ora, de 2 ore, de 3 ori, iar acum mai nou am dezvoltat traseu de o zi, pentru care avem grupuri care vin la noi din Austria, Germania, Olanda şi Elveţia.

Pentru ca experienţa să fie completă, turiştii s-au luat la bătaie... cu bulgări. 

Ca să prindă puţin roşu în obraji, după plimbare, oamenii au ciocnit un pahar de afinată la minus 10 grade Celsius, apoi au fost invitaţi la o gustare tradiţională. La Poiana Braşov în schimb turiştii nu au parte de aceleaşi bucurii. În Masivul Postăvaru, ninge de zile bune... din instalaţie.

"120 de lăncii, 12 tunuri fixe și 34 de tunuri mobile, exact ca cel pe care colegul meu vi-l arată, în aceste imagini. Cam așa arată adevărata uzină pentru produs zăpadă artificială, care funcționează în aceste zile la capacitate maximă, în stațiunea Poiana Brașov și pe domeniul schiabil Postăvarul", transmite Claudiu Loghin, reporter Observator.

Administratorii domeniilor schiabile spun că au noroc cu temperaturile cu minus care îi ajută să ţină deschise pârtiile din zona înaltă a muntelui. 

Turist: Condițiile sunt foarte bune, chiar până aici, jos. Mai ales în partea de sus, nu e gheață, soare, o zi frumoasă.

Autorităţile fac eforturi să deschidă şi traseele de la baza muntelui.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Depinde foarte mult dacă ne mai ajută vremea. Sperăm foarte mult ca din următoarele zile, poate chiar din acest weekend, să se poată coborî până în Poiana Brașov, cel puțin pe Drumul Roșu și poate chiar și pe Sulinar.

Cele două trasee pe care administratorii vor să le deschidă pe toată lungimea, în acest weekend, au împreună 6,2 kilometri, un sfert din totalul pârtiilor din Poiana Braşov.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Cât costă o plimbare cu snowmobilul în Munţii Călimani: "E o experienţă de neuitat"