Antena Meniu Search
x

Video Cât costă un sejur de 3 nopţi la un hotel cu vedere la plajă "Blue Flag". România are doar 6 astfel de plaje, vecinii bulgari au 12

Antreprenorii din turism se plâng că nu au destui clienţi pe litoral, dar nu prea fac eforturi să îi atragă. România a rămas şi anul acesta doar cu şase plaje Blue Flag, în timp ce bulgarii ne-au luat-o din nou înainte. Vara aceasta au mai deschis opt plaje de lux.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.06.2023, 20:58

Vezi și

Apa curată ca lacrima şi nisipul fin sunt primele indicii că păşeşti pe o plajă care merită steagul albastru. Simbolul calităţii şi luxului este acordat, însă, pentru îndeplinirea mai multor criterii. 

Andreea Filip, reporter Observator: Steagul albastru este considerat un simbol al protecției mediului la cel mai înalt standard. Că sa obțină blue flag, administratorii plajelor trebuie să îndeplinească peste 30 de criterii. Printre altele, trebuie să aibă locuri special amenajate pentru sporturile de apă, căi de acces pentru persoanele cu dizabilități, duşuri și cabine de schimb, dar și șezlonguri și umbrele prietenoase cu mediul.

Steagul albastru flutură doar pe 6 dintre cele peste 400 de plaje pe care le avem

La care se adaugă prezenţa echipamentelor pentru stingerea incendiilor, a serviciilor de salvamari şi a punctelor de colectare selectivă a deşeurilor. Pe litoralul românesc steagul albastru flutură doar pe şase dintre cele peste 400 de plaje pe care le avem: câte două la Năvodari şi Eforie, una la Mamaia şi una la Olimp. 

Pe acelaşi subiect

Toate sunt private, aparţin unor hoteluri de lux şi nu poţi să faci plajă acolo decât dacă plăteşti un sejur. Mamaia este prima staţiune care a intrat pe lista selectă a staţiunilor cu plaje de vis din România, acum 16 ani. Aici te poţi bronza şi dacă nu eşti client exclusiv. Şezlongul e 70 de lei pe zi.

Preţuri la hoteluri cu blue flag

  • Năvodari: sejur 3 nopţi/690 euro
  • Eforie: sejur 3 nopţi/840 euro
  • Olimp: sejur 3 nopţi/240 euro
  • Mamaia: sejur 3 nopţi/670 euro
  • şezlong: 70 lei

Raluca Dumitrașcu, managerul unui hotel din Mamaia: A devenit deja o asociere cu respect pentru natură şi respect pentru oaspeţi. 

Alegerea unei plaje bune, cu sau fără steag albastru, este prioritatea turiştilor români. 

Turist: Plajele să fie curate, să aibă toalete. 

Turist: Anul ăsta ne-am interesat dacă sunt alge sau nu pe plajă...

Alina Petrea, managerul plajei din Năvodari: Oaspeţii care vin din străinătate sunt cei care ne adresează întrebarea dacă plaja noastră e blue flag.

Elena Finica, administratorul unei plaje din Eforie: Cei mai mulţi dintre oaspeţii noştri sunt străini.

Cea mai nouă plajă care a intrat de doi ani în clasament este la Olimp

Cea mai nouă plajă care a intrat de doi ani în clasament este la Olimp, în faţa unui complex celebru de hoteluri renovat de un om de afaceri libanez. 

Elena Ursu, director executiv: Ne responsabilizează totodată să menţinem standardul de calitate, siguranţă, curăţenie şi nu în ultimul rând de protejare a sistemului maritim.

În lume sunt peste 5.000 de plaje recunoscute pentru standarde de lux. Distincţia este acordată de Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediu. În top sunt Spania şi Grecia, cu peste 600 de plaje blue flag fiecare, urmate de Turcia. Bulgarii au de trei ori mai multe decât noi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Cât costă un sejur de 3 nopţi la un hotel cu vedere la plajă "Blue Flag". România are doar 6 astfel de plaje, vecinii bulgari au 12