Antena Meniu Search
x

Cât ne costă o vacanţă la schi. Cu ce reuşesc vecinii bulgari să atragă românii

Vacanţa de sărbători s-a terminat, dar pe pârtii e încă sărbătoare. La Sinaia a nins şi sunt condiţii ideale pentru ski si snowboard. Acum aveţi şi de ales: puteţi merge liniştiţi în vacanţă la schi în Bulgaria. Pârtiile sunt ceva mai bune decât la noi.

de Redactia Observator

la 13.01.2021, 17:56

Vezi și

Suntem în Sinaia, la cota 1400. A nins ca în poveşti la munte, spre bucuria iubitorilor de sporturi de iarnă.

„Este singurul loc unde este zăpadă din abundenţă, condiţiile sunt foarte bune peste tot, pârtiile sunt amenajate”, spune Valentin Trăistaru şeful unei şcoli de schi.

Fără restricţii în staţiunile montane

România este printre puţinele ţări europene care n-au impus restricţii în staţiunile montane. Cei care vor totuși sa își faca vacanţa de iarnă în străinătate pot merge la schi la vecini, în Bulgaria. Tarifele sunt comparabile.

Pentru şase nopţi de cazare la Sinaia, la o demipensiune, veţi plăti în jur de 550 de euro. Dacă, în schimb, doriţi o escapadă în afara ţării, cele mai apropiate staţiuni sunt cele din Bulgaria. În stațiunea Borovets, spre exemplu, un sejur de 7 nopți, tot la demipensiune, se vinde chiar și cu 415 euro. Și în acest caz aveți doua mese asigurate.

Lungul drum până în Bulgaria

Condiţiile sunt însă ceva mai bune. Dacă la Sinaia, avem în jur de 15 kilometri de pârtii, la Borovets sunt de trei ori mai mulţi kilometri. Agenţiile de turism fac rezervări şi de pe o zi pe alta.

„În luna ianuarie, pentru prima parte, cererile au fost la nivel informativ, iar in momentul în care Bulgaria a ieşit de pe lista galbenă au început să se concretizeze”, spune Florin Popescu, manager agenţie turism.

„Avem un plus pentru bulgari în cazul pachetelor de masă, serviciile de masă sunt poate mai consistente”, spune Ciprian Enea, consultant în turism.

Ne costă însă drumul până acolo. Din Bucureşti până în Bulgaria sunt în jur de 550 kilometri, aşa că ar trebui să alimentăm maşina de două ori. Până în Sinaia sunt doar 140 kilometri, deci cu un singur plin ar trebui să fie suficient să ne si întoarcem.

La schi, trebuie să luaţi în calcul şi alte costuri. Spre exemplu, dacă nu aveţi echipament, trebuie să închiriaţi unul. Şi schi pass-ul trebuie plătit separat. Şi în Bulgaria, şi-n România tarifele pleacă de la 200 de lei, în funcţie de staţiunea aleasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cât ne costă o vacanţă la schi. Cu ce reuşesc vecinii bulgari să atragă românii