Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Caz cutremurator in Arges! O fetita abia nascuta a murit la cateva zile dupa ce a fost externata din maternitate

Caz cutremurator in Arges! O fetita abia nascuta a murit la cateva zile dupa ce a fost externata din maternitate. Legistii spun ca bebelusul a murit in urma unui soc toxico-septic provocat de o peritonita. O infectie nedescoperita insa de medici dupa nastere.

de Redactia Observator

la 15.03.2013 , 16:34

“Dupa nastere am fost in ziua respectiva de doua ori la copil. Mi s-a adus.Dormea, respira normal. A doua zi de dimineata cand am fost mi s-a spus ca are o mica lipsa de calciu. Si sa stam linistiti ca totul e bine”,
povesteste mama.

Dar n-a fost asa. A doua zi dupa externarea din maternitate copilul a inceput sa se simta rau. Speriata femeia si-a chemat sotul de la serviciu si au mers cu fetita la cabinetul medicului de familie aflat chiar in fata blocului. “La consultant, medicul ne-a spus sa mergem cat mai repde la spital. Sa nu mai stam”, mai spune femeia.

Vezi și

Au iesit din cabinet si au intrat in bloc sa astepte ambulanta chemata. Copilul deja incepuse sa ramana fara aer. Sotia i-a facut respiratie gura la gura. L-am apasat putin pe piept. Nu mai dadea niciun semn de respiratie.

Degeaba l-au resuscitat si medicii de pe ambulanta si cei de la spital. Bebelusul s-a stins.

Moartea bebelusului a declansat anchete si la spital si la Politie.

Fetita s-a nascut saptamana trecuta prin operatie de cezariana. Analizele facute de medici inainte de interventie au aratat un stafilococ in sangele mamei. De aceea au decis ca femeia sa nu nasca natural. Ca sa protejeze copilul. Bebelusul a obtinut nota noua la nastere.

Si totusi la nici o saptamana, fetita a murit. Tatal a depus o plangere impotriva medicului neonatolog. Politistii au deschis un doar penal pentru ucidere din culpa.

 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Caz cutremurator in Arges! O fetita abia nascuta a murit la cateva zile dupa ce a fost externata din maternitate