Antena Meniu Search
x

Cazinoul din Constanţa ar putea deveni restaurant sau chiar cafenea! Primăria oraşului organizează un sondaj

Cazinoul din Constanţa, simbolul de la malul mării ajuns în paragină, ar putea deveni bibliotecă sau chiar sală de cinema

Vezi și

Cazinoul din Constanţa, simbolul de la malul mării ajuns în paragină, ar putea deveni bibliotecă sau chiar sală de cinema. Primăria oraşului de la malul mării organizează un sondaj, în urma căruia cetăţenii vor fi cei care vor decide soarta clădirii monument.

Cazinoul din Constanţa stă să cadă. Lăsat în paragină de câteva decenii, în bătaia vântului şi a valurilor, monumentul a devenit un simbol al nepăsării şi cuib pentru porumbei.

În loc să-i redea strălucirea de altădată, autorităţile fac noi planuri pe hârtie. Şi îi întreabă pe locuitori - ce să fie clădirea, pe viitor? Bibliotecă, muzeu, teatru sau restaurant? 

Parcă de 100 de ani tot aşteaptă şi localnicii reabilitarea clădirii-monument. Iar acum edilii îi întreabă şi de unde vor să fie luaţi banii pentru renovare. De la stat, sau prin împrumut de la bancă?

În 2014, primăria a început procedura de licitaţie pentru restaurarea clădirii. Dar studiile de proiectare mai rău l-au distrus.

Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa: "S-au făcut nişte găuri prin tavan ca să se vadă cum sunt straturile acolo şi aceste găuri nu au fost astupate. Fiind în legătură directă cu cerul, sigur că pe acolo a pătruns ploaia, a pătruns ninsoarea, au început să intre şi porumbeii."

Cei 10 milioane de euro aprobaţi pentru restaurare sunt şi acum blocaţi de către Compania Naţională de Investiţii din cauza contestaţiilor depuse de celelalte firme. Primăria a găsit o soluţie provizorie.

Decebal Făgădău, primarul Constanţei: "Vom înlocui geamurile, vom astupa anumite fisuri. Şi sper ca până pe 1 decembrie să fie îmbrăcat într-un meş pe care să apară faţada cazinoului până pe 1 decembrie, ca să-l protejăm."

Cazinoul a fost locul unde, la începutul anilor 1900, bogaţii şi aventurierii vremii îşi risipeau averea la jocurile de noroc. 

Deşi o ruină, cazinoul rămâne cel mai fotografiat obiectiv turistic de la malul mării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Cazinoul din Constanţa ar putea deveni restaurant sau chiar cafenea! Primăria oraşului organizează un sondaj