Antena Meniu Search
x

Ultima speranţă pentru Cazinoul Constanţa. Monumentul de la malul mării ar putea fi salvat de străini

Cazinoul Constanţa, clădirea emblemă a oraşului de pe malul mării a intrat pe lista scurtă a celor mai periclitate clădiri din Europa.

Vezi și

Clădirea emblemă a oraşului de pe malul mării a intrat pe lista scurtă a celor mai periclitate clădiri din Europa, un statut ruşinos, dar care vine cu un beneficiu. Ajutorul experţilor străini în renovare.

A fost cândva mândria unui oraş, acum, însă, cazinoul Constanţa a ajuns o colivie de păsări. Rând pe rând, autorităţile statului şi-au asumat renovarea monumentului. În loc de fapte, însă, constănţenii nu au văzut decât degradarea continuă a cazinoului.

De un deceniu, renovarea promisă de autorităţi nu a trecut de faza de licitaţii. Aşa că pe fir s-a băgat un ONG care a propus includerea cazinoului pe lista celor mai periclitate monumente din Europa. O încercare de a-l salva până nu este prea târziu.

Radu Cornescu, arhitect:

Din punct de vedere al structurii, este ok. Dar el riscă să rămână doar structură, adică un schelet pe malul mării.

În urma evaluării, cazinoul a intrat pe lista scurtă, care include 12 monumente. Dacă va ajunge pe lista finală, de 7 monumente, va putea beneficia de asistenţă din partea specialiştilor străini.

Ştefan Bâlici, arhitect:

Ceea ce ni se oferă este o şansă de a lucra cu specialişti.

Specialişti care pe lângă arhitectură ştiu şi cum se obţine finanţare pentru un proiect. Până atunci, singurii străini care vizitează cazinoul sunt turiştii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ultima speranţă pentru Cazinoul Constanţa. Monumentul de la malul mării ar putea fi salvat de străini