Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Anchetă penală în cazul celor doi elevi din Dâmboviţa eliminaţi de la BAC. Poliţiştii fac cercetări pentru abuz în serviciu

Cazul celor doi elevi din Dâmboviţa eliminaţi din BAC, deşi nu au fraudat, devine anchetă penală. Poliţiştii au ridicat lucrările lor la istorie şi pornesc cercetările pentru abuz în serviciu. La 18 ani, Ana Maria Ioniţă şi Alexandru Toma au pornit o luptă cu sistemul pentru viitorul lor.

de Redactia Observator

la 12.07.2017 , 20:17

Cazul celor doi elevi din Dâmboviţa eliminaţi din BAC, deşi nu au fraudat, devine anchetă penală. Poliţiştii au ridicat lucrările lor la istorie şi pornesc cercetările pentru abuz în serviciu. La 18 ani, Ana Maria Ioniţă şi Alexandru Toma au pornit o luptă cu sistemul pentru viitorul lor.

 Ana Maria încearcă să convingă o ţară întreagă că nu a fraudat examenul de Istorie de la Bacalaureat. A ajuns chiar şi la Poliţie unde s-a plâns de nedreptatea făcută. Este anchetă pentru abuz în serviciu. 

Inspectorii şcolari au decis că, în momentul în care şi-au schimbat stilul de scris, au făcut semne distinctive şi i-au eliminat definitiv în baza unei legi învechite, care nu ar trebui să se mai aplice, spun cei din Învăţământ.

Vezi și

Concluzia inspectorilor a fost că nici ea, nici celălalt elev, Alexandru Toma, nu au fraudat, nu au copiat şi nu au schimbat foile la proba de istorie, dar scrisul diferit a fost considerat SEMN DISTINCTIV şi rămân eliminaţi din examen.

Un profesor din Bucureşti a sărit în apărarea celor doi elevi cu acuzaţii dure la adresa Ministerului Educaţiei. 

"Cândva lucrările se corectau în şcoală. Atunci a apărut moda semnelor. Dar între timp metodologia s-a schimbat dramatic. Cum poate Ministerul Educaţiei să facă justiţie?  Noi am condamnat doi nevinovaţi", spune profesorul.  

Şefii din Educaţie au decis să le ofere şansa să reia proba la istorie, luna viitoare, când are loc următoarea sesiune a Bacalaureatului şi nu peste doi ani. 

Un expert a analizat cele două teze.

"Eu nu aş pleca de la ideea că s-a făcut intenţionat, ci datorită acestui fenomen al adolescenţei. Nu sunt povesti. Se poate schimba scrisul de la o zi la alta în cadrul acestei vârste", spune Radu Constantin, expert grafoscop.

Eliminarea pentru semn distinctiv nu ar trebui să mai existe în lege, spun cei din sistem, pentru că lucrările nu se mai corectează, ca în alţi ani, în acelaşi judeţ.

Iar viitorul celor doi adolescenţi pare compromis. Alexandru pierde admiterea la Academia de Poliţie, unde trecuse primele teste, iar Ana nu va mai putea da la ASE. 

Părinţii speră să ajungă chiar la CEDO, pentru dreptatea copiilor lor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri sociale » Anchetă penală în cazul celor doi elevi din Dâmboviţa eliminaţi de la BAC. Poliţiştii fac cercetări pentru abuz în serviciu