Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce facem cu animalele moarte. Paşii de urmat atunci când îţi moare patrupedul

Unul dintre cele mai dificile momente în viaţă este atunci când ne pierdem animalul de companie, iar pe lângă pierderea suferită, românii sunt loviţi în plin şi de birocraţia stufoasă.

de Redactia Observator

la 01.03.2023 , 09:09

Românii se lovesc de o birocraţie stufoasă când le mor animalele de companie Românii se lovesc de o birocraţie stufoasă când le mor animalele de companie - Profimedia
  • Românii dau peste o birocraţie stufoasă, când le mor animalele de companie.

De cele mai multe ori, când le mor animalele de companie, românii acţionează pe cont propriu şi, în principiu, se decide înmormântarea la domiciliu, dacă există o curte privată, sau pe câmp ori într-o pădure.

Specialiştii nu sunt neapărat împotriva acestor înmormântări dar, de obicei, atrag atenţia că trebuie să luaţi în considerare anumite aspecte. Pe de o parte, trebuie să verificaţi cu ajutorul autorităţilor locale dacă aceste înmormântări sunt permise din punct de vedere legal.

Pe de altă parte, înmormântarea trebuie să se facă neapărat în anumite condiţii. Se recomandă înmormântarea trupului într-o groapă de cel puţin patru metri adâncime, iar trupul să fie neapărat înfăşurat.

Articolul continuă după reclamă

Moartea animalului de companie şi birocraţia

Pe acelaşi subiect

În momentul în care ne pierdem animalul de companie intervine o adevărată birocraţie. Asta pentru că, legal, avem 24 de ore la dispoziţie pentru a înştiinţa medicul veterinar. Ulterior, acesta ia legătura cu autorităţile locale care iau legătura cu Consiliul Judeţean sau cu Consiliul General al Capitalei, după caz.

De asemenea, medicul veterinar trebuie să vă ofere soluţii, recomandări. Dacă există posibilitatea, medicul veterinar vă poate trimite către un cimitir al animalelor sau vă poate recomanda incinerarea.

Există, însă, şi cazuri aparte, cum ar fi cel în care vedem un animal mort pe stradă. Într-un asemenea caz cel mai bine ar fi să informăm direct autorităţile locale. Conform legislaţiei în vigoare, "operatorul serviciului de salubrizare are obligaţia de a colecta cadavrele de animale de pe domeniul public şi să le predea unităţii de ecarisaj care este abilitată pentru neutralizarea deşeurilor de origine animală".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Ce facem cu animalele moarte. Paşii de urmat atunci când îţi moare patrupedul