Antena Meniu Search
x

Ce învață copiii din manualele de religie: Dacă minți, TE CALCĂ mașina!

Lecțiile de religie au devenit motiv de panică pentru elevii care abia au pășit în viață. Cel puțin asta ai putea să crezi dacă îți arunci privirea într-un manual de clasa I sau a II-a.

Potrivit asur.ro, copiii află din filele cărților aprobate de Ministerul Educației că nerespectarea poruncilor date de Cel de sus, atrage după sine “osânda veşnică”.

Sau, de ce nu, chinuri teribile precum cele de mai jos. În acest manual de religie destinat celor mai mici dintre școlari, este prezentat un exemplu șocant chiar și pentru un adult!

Un băiețel mincinos ajunge să fie pedepsit de Dumnezeu și călcat de o mașină. De parcă textul n-ar fi fost de-ajuns, cazul este și ilustrat printr-o fotografie sugestivă!

În plus, în 2012, aceeași organizație ASUR spunea că manualele de religie abundă de termeni care ar putea agresa psihic copiii: “păcat”, “iad” şi “diavoli” sunt doar câteva exemple.

”Gândiți-vă cum se simte un copil de 7 – 8 ani atunci când i se spune că dacă se duce duminica la film va arde pe vecie în iad. Gândiți-vă ce se întâmplă atunci când profesorii de religie îi învață la școală că seceta, inundațiile sau cutremurele se petrec din cauza ‘continuării săvârșirii păcatelor’. Gândiți-vă la iresponsabilitatea celor care le induc copiilor ideea că pentru a se vindeca de o boală trebuie ‘să cheme preoții Bisericii’ și să se ungă cu ‘ulei sfințit’. Rămâi stupefiat că toate acestea se pot petrece în secolul XXI, cu aprobarea și sprijinul Ministerului Educației!”, a declarat Toma Pătraşcu, vicepreşedinte ASUR, pe site-ul organizației.

În mod surprinzător, manualele se pare că nu au fost retrase de pe băncile școlilor pentru că ministerul nu are bani să cumpere altele.

foto: ziaruldeiasi.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ce învață copiii din manualele de religie: Dacă minți, TE CALCĂ mașina!