Antena Meniu Search
x

Cea mai bogată recoltă de mere din ultimii ani. În ciuda ploilor din această vară, pomii sunt încărcaţi

Mere multe anul are! Producătorii se mândresc cu cea mai bogată recoltă din ultimii ani. Soiurile dulci şi gustoase s-au copt, iar păstrate într-un loc răcoros, fructele rezistă.

Vezi și

Mere multe anul are! Producătorii se mândresc cu cea mai bogată recoltă din ultimii ani. Soiurile dulci şi gustoase s-au copt, iar păstrate într-un loc răcoros, fructele rezistă.

Într-o livadă din Valea Adâncă, judeţul Iaşi, merele sunt adunate în coşurile de nuiele. În ciuda ploilor din această vară, pomii sunt încărcaţi. 

Atât de bună este producţia anul acesta încât zecile de mere de pe o singură creangă riscau să rupă copacii. Astfel, producătorii au găsit o soluţie. Încearcă să îi sprijine.

Adrian Grigorovici a plantat 500 de pomi fructiferi, de la Ionatan, la soiuri altoite. 

Chiar dacă sunt mai mici, de pe fiecare pom, adună cel puţin 50 de kilograme de mere. Cu 50 la sută mai mult decât în anii trecuţi. 

Este o afacere de familie, aşa că toată lumea lucrează. Merele sunt sortate cu grijă şi se fac livrări şi la domiciliu. 

Sau sunt păstrate pe timpul iernii în pivniţe, la o temperatură de maximum 16 grade. Este important să nu îngheţe. Tot timpul trebuie alese, iar cele pătate, aruncate. Astfel, merele româneşti vor ajunge pentru toată iarna. 

Kilogramul de mere bio se vinde cu 2 lei şi jumătate, iar în timpul iernii, preţul nu depăşeşte la 3 lei şi jumătate, deoarece concurenţa este mare din partea hipermarketurilor care importă fructe.

În 2016, producţia naţională a ajuns la 450 de mii de tone. Însă, 2018 are toate şansele să fie un an şi mai bun. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cea mai bogată recoltă de mere din ultimii ani. În ciuda ploilor din această vară, pomii sunt încărcaţi