Antena Meniu Search
x

Cea mai buna croitorie din Bucuresti ne invata ce fel de materiale sa alegem pentru rochiile de ocazie!

Croitoria lucreaza doar cu profesionisti in domeniu, printre care si personal care a lucrat la case mari de moda precum Dolce&Gabbana. Fiecare rochie creata in acest atelier are o poveste unica si o calatorie minunata.

de Redactia Observator

la 30.09.2020, 12:45

Ce fel de materiale sa alegem pentru rochiile de ocazie
Cea mai buna croitorie din Bucuresti

In opinia multor doamne si domnisoare, Picasso este cea mai buna croitorie din Bucuresti. Si asta nu numai datorita rochiilor si tinutelor pe care le poti comanda, ci si pentru grija deosebita pe care fiecare clienta in parte o primeste. Croitoria lucreaza doar cu profesionisti in domeniu, printre care si personal care a lucrat la case mari de moda precum Dolce&Gabbana. Fiecare rochie creata in acest atelier are o poveste unica si o calatorie minunata. Multe dintre noi credem ca alegerea modelului este cea mai complicata parte in calatoria rochiei de ocazie. Ei bine, nu! De fapt, rochia, pentru a iesi perfect, depinde de materialul din care este realizata. In plus, fiecare textura are proprietati care te pot face sa arati mai bine sau mai rau si de care imaginea ta tine in  intregime. Asa ca, Picasso ne va spune care sunt cele mai bune tesaturi pe care sa le alegi pentru rochiile dedicate diferitelor ocazii, evenimente, coduri vestimentare si ceremonii, dar si pentru a pune in evidenta anumite trasaturi fizice.

Astfel, cand e nevoie sa iti comanzi o rochie, este important sa evaluezi tesatura in functie de destinatie, care poate fi o ceremonie, cum ar fi o nunta sau un botez, o petrecere de absolvire, o gala si asa mai departe. Un alt aspect important de retinut este, fara indoiala, anotimpul, in special temperatura exterioara si culorile tipice din acea perioada. Exista multe tipuri de tesaturi, obtinute din fibre naturale sau sintetice sau amestecuri artificiale precum viscoza care se preteaza excelent rochiilor de seara.

De asemenea, este necesar sa se evalueze grosimea tesaturii si greutatea specifica, precum si usurinta intretinerii, spalarii si calcarii. Odata ce ai evaluat toate proprietatile acelei fibre textile, este esential sa stii ca exista diverse calitati de tesatura pe piata, in ceea ce priveste raportul calitate / pret. Nu te lasa niciodata pacalita de tesaturi ieftine care, cu siguranta, nu vor fi de cea mai buna calitate. Acest lucru este valabil mai ales pentru cele sintetice, cum ar fi sifonul sau rayonul.

Tesaturi speciale pentru seri speciale

Sa incepem cu rochii de seara, pentru o gala, pentru ocazii precum o premiera, opera si balet clasic. Pentru aceasta situatie, in care este important sa fii uimitoare, dar in acelasi timp sobra matasea este perfecta. Este o fibra naturala de origine animala, realizata de viermele de matase, care se hraneste cu frunza de dud. Matasea se obtine din coconul in care este invelit viermele. Este o tesatura caracterizata prin lejeritate, elasticitate, stralucire si prospetime, cade ca o pana pe corp si este de o frumusete ireala, perfecta pentru o rochie de seara. In plus fata de matase, o rochie croita pentru o ocazie speciala poate fi imbogatita cu voal, sifon, dantela, brocart sau catifea, toate materiale foarte frumoase, extrem de elegante.

O rochie de seara se incadreaza in codul vestimentar “black tie” daca va fi o rochie lunga de matase, imbogatita discret cu decoratiuni din alte materiale, cum ar fi tul, sau un corset din satin sau catifea, eventual cu manusi lungi, tot in matase, stralucitoare si seducatoare. Daca, pe de alta parte, trebuie sa iti comanzi o rochie pentru un cocktail, poti folosi o tesatura mai plina de farmec, cum ar fi sifon, pentru a arata ca un nor pufos, satin sau un material sintetic lucios si stralucitor, cum ar fi microfibra de ultima generatie. O rochie cocktail este intotdeauna croita dintr-o fibra textila foarte stralucitoare si frumoasa. 

Alte ocazii foarte speciale, unde sa porti o rochie diferita, sunt cu siguranta cele de dans, cum ar fi balurile de absolvire. Acorda atentie rochiei si tesaturii rochiei, pentru ca aceasta trebuie sa fie potrivita pentru acest eveniment de neuitat pentru o viata! Trebuie sa alegi tesaturi usoare si impalpabile, cum ar fi sifon, tafta, organza, si spune “da” manecilor bufante si corsetelor in forma de inima din catifea. 

Un alt model de rochie pe care fiecare femeie si-l va aminti pentru o viata este cu siguranta rochia de mireasa. Pentru o astfel de rochie, este indicat sa apelezi la mainile pricepute ale croitoreselor, pentru ca aceasta rochie trebuie sa se potriveasca perfect siluetei. Vorbim despre cea mai frumoasa zi din viata ta, sau cu siguranta una dintre cele mai frumoase! O rochie de mireasa alba traditionala si clasica este in general opulenta, superba, somptuoasa, bogata si cu multe detalii, broderii. Tesatura recomandata este organza, tafta, matase, dantela macramé si alte fibre speciale moi, netede la atingere ca o mangaiere divina. Voalul, inevitabil intr-o rochie de mireasa traditionala, este din tul si este adesea brodat. De asemenea, poti utiliza tesaturi precum brocart, catifea si alte texturi foarte seducatoare si pretioase.

Hainele pentru un spectacol sunt si ele haine din categoria celor ce trebuie croite pe comanda. Daca esti cantareata sau actrita, ai nevoie de o rochie unica, care sa te defineasca. O rochie de acest tip este probabil cea care permite cea mai mare libertate de imaginatie si creativitate dintre toate. Pentru o seara pe scena, este necesara o rochie spectaculoasa, senzationala, ultra-colorata sau total neagra, pentru cele mai sofisticate situatii. Exista doua ocazii in care negrul este intotdeauna binevenit, inmormantari si concerte rock: ultima este mai buna! Pentru o tinuta care sa uimeasca pe toata lumea, alege tesaturi precum cele ce contin paiete, cristale Swarovski, strasuri, sclipici, piele, dar si sifon si fire sintetice ultrastralucitoare precum lurex, nailon, rayon si asa mai departe.

Cauta intotdeauna calitatea! Atat in momentul in care iti alegi materialele, dar si modelul rochiei, cauta sa mizezi pe calitate si nu pe cantitate. Calitatea ti-o poate oferi doar mana si ochiul format al unui expert in croitorie. La Picasso vei avea parte de asta. Croitoria iti poate pune la dispozitie propriile tesaturi cate sunt de calitate, frumoase si rezistente in timp. La Picasso ti se va crea o rochie care sa te insoteasca pentru multe ocazii de sarbatoare si distractie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cea mai buna croitorie din Bucuresti ne invata ce fel de materiale sa alegem pentru rochiile de ocazie!