Ceasurile inteligente, accesoriile nelipsite ale românilor
În era tehnologiei, ceasurile nu ne mai arată doar ora, ci s-au transformat în asistenţii noştri personali. Ne numără paşii, sunt atenţi la cât de bine dormim şi ne atenţionează dacă nu facem suficientă mişcare. Unele pot inclusiv să depisteze boli de inimă.
În era tehnologiei, ceasurile nu ne mai arată doar ora, ci s-au transformat în asistenţii noştri personali. Ne numără paşii, sunt atenţi la cât de bine dormim şi ne atenţionează dacă nu facem suficientă mişcare. Unele pot inclusiv să depisteze boli de inimă. Cât este adevăr şi cât este mit, aflăm chiar de la specialişti.
Monitorizarea pulsului este doar una dintre funcţiile pentru care tot mai mulţi români îşi cumpără ceasuri sau brăţări inteligente. Cele mai multe device-uri ţin inclusiv un jurnal al activităţii fizice. Şi ne spun şi dacă am avut un somn de calitate.
Pe o piaţa a gadgeturilor atât de dezvoltată, mai mult ca oricând am putea avea un antrenor personal. E drept, digital.
Ceasurile inteligente pot fi utilizate şi în combinaţie cu o aplicaţie de nutriţie. De exemplu, Andreea îşi calculează astfel caloriile consumate.
Am cerut şi sfatul unor specialişti. Să vedem, mai întâi, ce spun nutriţioniştii despre gadgeturile care, teoretic, le pot înlocui sfaturile sau măcar pe unele dintre ele.
Cât despre ceasul care te ţine în formă, iată ce spune şi un manager sportiv.
Nu pot înlocui, dar cu singuranţă pot ajuta pe cei care au nevoie de un motiv în plus să facă sport şi să nu abandoneze repede.
În plus, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive mobile din lume a introdus pe smartwatch şi funcţia de electrocardiogramă, care a salvat deja vieţi.
Numărul utilizatorilor de ceasuri şi brăţări inteligente a crescut, în ultimii cinci ani, de 30 de ori şi au ajuns să fie folosite de aproximativ 200 de milioane de persoane din întreaga lume. În funcţie de model, preţul variază între 100 şi 400 de euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰