Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV Revolutionarii de la Timisoara acuza: pe lista celor ce trebuie despagubiti dupa decizia CEDO s-ar afla si impostori

E scandal in randul revolutionarilor de la Timisoara, dupa ce Curtea Europeana a Drepturilor Omului a cerut statului roman sa le dea despagubiri de 350 de mii de euro. Banii trebuie impartiti, pentru ca sunt peste 70 de raniti si urmasi ai eroilor martiri.

Vezi și

Pe lista despagubirilor, apar insa nume care n-ar avea nicio legatura cu Revolutia.

93 de morti. 373 de raniti! Sunt victimele revolutiei de la Timisoara. Acum, 72 de oameni au dat statul in judecata la CEDO. Raniti sau rude ale celor morti. Si au castigat.

Acesta este un caz fara precedent in istoria curtii! Vine o data in plus sa arate ca omorul este iprescriptibil”, spune avocatul Antonie Popescu.

Fiecare ranit va primi in jur de 5.000 de euro.

Acest tip de demersuri nu s-au facut pentru despagubiri, s-a facut pentru a arata dimensiunea crimei si pentru a arata ca ani la rand autoritatile romane au stat pasive”, mai spune Antonie Popescu.

Sau chiar mai rau de atat. Revolutionarii adevarati spun ca pe lista celor care vor primi bani au aparut, de nicaieri, oameni care n-au suferit in timpul evenimentelor din 89.

Rudele celor care si-au pierdut viata in decembrie 89 vor primi aproximativ 20.000 de euro. O suma care nu alina durerea, o suma care nu-i aduce pe morti inapoi.

Singurii gasiti vinovati pentru cei 93 de morti de la Timisoara sunt fostii generali Victor Atanasie Stanculescu si Mihai Chitac, condamnati la 15 ani. Chitac a murit in 2010.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV Revolutionarii de la Timisoara acuza: pe lista celor ce trebuie despagubiti dupa decizia CEDO s-ar afla si impostori