Antena Meniu Search
x

Cei doi elevi eliminaţi din Bac pentru că "şi-au schimbat scrisul" au susţinut din nou examenul

Doi elevi eliminaţi la prima sesiune a bacalaureatului din acest an, pentru că au fost suspiciuni de fraudă, s-au întors să dea examenul, în cea de-a doua sesiune.

Vezi și

Doi elevi eliminaţi la prima sesiune a bacalaureatului din acest an, pentru că au fost suspiciuni de fraudă, s-au întors să dea examenul, în cea de-a doua sesiune.

Aş fi luat o notă foarte bună în prima sesiune, acum sper să am un rezultat bun, dar pentru mine Bacalaureatul înseamnă o bătaie de joc, spune o elevă eliminată.

Dezamăgirea i se citeşte pe chip. Venită în sesiunea de toamnă a BAC-ului, tânăra vrea doar să treacă de examenul la istorie şi să uite cât mai repede de vara anului 2017.

ANA MARIA, elevă eliminată din Bac:

Nu mai pot merge la o facultate la buget, acum o să mă înscriu la taxă. Acum cred că o să mă înscriu la drept la taxă.

Ana Maria avea visuri mari. Voia să fie studentă la ASE. După proba scrisă la istorie însă s-a năruit totul. Absolventa de liceu a fost eliminată de la Bac pe motiv că şi-a schimbat scrisul pe parcurs. Experienţa unui alt absolvent de liceu, tot din Moreni, pare trasă la indigo.

MIHAI, elev eliminat din Bac:

Nu am facut nimic, o sa fiu mult mai atent, o sa scriu si nu o sa ma grabesc, nu ma intereseaza nota ci sa fiu admis si in rest...

Mihai îşi dorea să ajungă la Academia de Poliţiei, acum vrea doar să plece din ţară. Să-şi continue studiile în Spania. Revoltaţi sunt şi părinţii copiilor. Mai ales că examenul grafologic a demonstrat că scrisul din cele două lucrări, deşi modificat, le aparţine celor doi elevi.

Tatăl elevului eliminat:

A fost nedreptatit, atat el cat si fata. Mi-as dori sa se schimbe in toata povestea asta, orice copil isi poate modifica scrisul cand se grabeste, are emotii sau este panicat. Examenul grafologic a arata ca scrisul este al lui si tot nu s-a luat in considerare.

Deși a menținut decizia de eliminare, Ministerul Educației a făcut o derogare de la regulament şi le-a permis celor doi elevi să dea examenul doar la Istorie, în a doua sesiune. Celelalte note le-au fost recunoscute. Potrivit legislației în vigoare, elevii eliminați nu mai au voie să dea examenul trei sesiuni la rând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Cei doi elevi eliminaţi din Bac pentru că "şi-au schimbat scrisul" au susţinut din nou examenul