Antena Meniu Search
x

Piatra, ceramica sau sticlă? Care e cel mai bun material pentru lavoare?

Lavoarele sunt mai mult decât simple obiecte sanitare, ele reprezintă, de fapt, stilul întregii băi. Forma, culoarea sau materialul din care sunt realizate sunt aspecte foarte importante pentru întreaga baie, mai ales că rezistența este pe picior de egalitate cu frumusețea.

de Redactia Observator

la 28.09.2020, 14:20

Chiuvetă în baie
Care e cel mai bun material pentru lavoare - /www.piatraonline.ro/chiuvete-baie

Dacă ne referim strict la materiale, alegerea este destul de dificilă, fiindcă beneficiile sunt multe, dar pot fi și separate, așa că alegerea se poate face funcție de subiectivitatea fiecăruia. Iată, însă, câteva aspecte la care trebuie să dai dovadă de atenție, atunci când alegi materialul din care să fie realizate lavoarele casei tale.

Lavoare din piatră naturală

Piatra naturală este unul dintre cele mai potrivite materiale de construcții, îndeosebi în ceea ce privește decorarea bailor și a bucătăriilor. Lavoarele din piatră naturală sunt rezistente în timp și frumusețea lor sporește în urma prelucrării materialului brut. Ele nu se zgârie ușor și nu se pătează, chiar dacă vorbim despre folosire produselor cosmetice. Întreținerea lavoarelor din piatră naturală este facilă, deoarece nu necesită curățare intensă, cu substanțe abrazive. Din punct de vedere al montajului, poți alege un lavoar din piatra naturală pe blat sau freestanding, și vei ușura foarte mult ideea de amenajare a băii, la nivel de spațiu.

Piatra naturală - marmură, granit sau travertin- are un model unic și special, ce nu poate fi reprodus și pe care nu îl vei întâlni la altcineva. Din acest punct de vedere, vei ști că te poți bucura de un lavoar unic, deosebit de estetic și de rezistent, care se va integra perfect în interiorul băii tale.

În plus, piatra naturală este deosebit de estetică și, cu o pardoseală din același material, vei face din baia ta una cu aer luxos și elegant, fără prea multe eforturi.

Lavoare din ceramică

Aceste lavoare sunt o soluție alternativă la piatra naturală, însă, beneficiile sunt similare. Lavoarele ceramice moderne sunt distincte de cele pe care le cunoșteam până acum, atât prin prisma materialelor cât a formei sau culorii. Poți folosi lavoare ceramice, de formă dreptunghiulară sau pătrată, ovală sau rotundă, iar, ca finisaje, poți opta fie pentru alb, fie pentru culori, în orice combinație. O idee originală de lavoare ceramice este aceea sub formă de mandală. Adică, lavoare pictate manual, dar ale căror costuri sunt destul de mari.

Lavoarele de ceramică au costuri mai reduse decât lavoarele din piatră naturală, însă, în același timp, nici nu se vor ridica la același nivel de calitate.

Lavoare din sticlă

Lavoarele din sticlă sunt diafane și suave și se potrivesc în orice baie. Problema lor este că orice depunere de calcar se va vedea imediat, lucru care va impune curățarea temeinică. Ca răspuns, sticla se poate zgâria și va prezenta urme inestetice, greu de mascat. Lavoarele din sticlă sunt unice și deosebit de frumoase, însă, raportat la rezistență, acestea nu prezintă garanția pe care ne-o oferă lavoarele din piatră naturală, spre exemplu. În general, lavoarele de acest tip se pot sparge cu ușurință, fiindcă nu rezistă la fel de bine ca piatra naturală la micile accidente care se pot petrece în baie.

Lavoarele pot fi realizate din multe materiale însă, în mod cert, piatra naturală se pretează cel mai bine pentru astfel de amenajări. Din orice punct de vedere ai privi lucrurile, lavoarele din piatră naturală își justifică prețul printr-un nivel de calitate pe care nu îl poți regăsi la alte tipuri de materiale, fapt ce le face perfecte pentru baia sau bucătăria ta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Piatra, ceramica sau sticlă? Care e cel mai bun material pentru lavoare?