Antena Meniu Search
x

La Băile Figa a fost construit cel mai mare tobogan din ţară

Cea mai nouă staţiune din peisajul turismului românesc se laudă cu cel mai mare tobogan din ţară. La Băile Figa a fost construit.

de Mihai Leder

la 31.07.2020, 17:19

Vezi și
  • 10 lei costă aventura din tobogan.
  • Pentru accesul în complex, turiştii plătesc 15 lei.

Şi este unic nu doar datorită înălţimii, ci şi a felului în care este conceput. Îl găsim în Bistriţa Năsăud iar cei care au ajuns acolo spun că se vor întoarce şi a doua oară.

Jumătate de minut. Atât durează aventura în cel mai mare tobogan din România. Lung de peste 100 de metri şi înalt de 25, este cea mai nouă atracţie turistică a Băilor Figa, din judeţul Bistriţa Năsăud.

Toboganul în spirală, a cărui construcţie a început anul trecut, este format din tuburi negre, multicolore şi transparente, astfel că cei care îl încearcă au parte de surprize de la început şi până la finalul călătoriei. Iar adrenalina îi atrage chiar şi pe cei mai puţin curajoşi.

Nicolae Moldovan, primar Beclean: Un nou tobogan, al optulea pentru zona de turism de la Figa, investiţie de la bugetul local. Toboganu e 850 de mii şi cu tot ce înseamnă construcţia toboganului, fiindcă este completă, un milion 700. Este una dintre investiile care se compenseză cel mai repede, taxa separată aduce venituri în fiecare zi şi se recuperează investiţia.

10 lei costă aventura din tobogan. Pentru accesul în complex, turiştii plătesc 15 lei. Băile Figa reprezintă cea mai nouă staţiune a turismului românesc, aflată la doar trei kilometri de oraşul Beclean.

Turiştii ajung acolo pentru bazinele cu ape sărate şi dulci, dar, mai nou, şi pentru aerosoli, datorită unui sistem revoluţionar care mai există doar în Polonia şi Germania.

Cele 15 hectare ale Băilor Figa oferă suficient spaţiu pentru ca oamenii să respecte şi distanţa de siguranţă. În plus, există echipaje de jandarmi care patrulează prin zonă, iar şezlongurile sunt aşezate la doi metri unele faţă de altele, pentru protecţia turiştilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » La Băile Figa a fost construit cel mai mare tobogan din ţară