Antena Meniu Search
x

Cel mai mic sens giratoriu, în Cluj-Napoca! Oamenii se plâng că mai mult încurcă traficul decât să îl fluidizeze

Oraşul Cluj-Napoca are cel mai mic sens giratoriu posibil! Are patru stâlpi de semnalizare, trei indicatore şi mai mult încurcă traficul decât să-l fluidizeze.

Vezi și

Oraşul Cluj-Napoca s-a pricopsit cu cel mai mic sens giratoriu posibil! Are doar patru stâlpi de semnalizare, trei indicatore şi mai mult încurcă traficul decât să-l fluidizeze. Maşinile aproape că nu au loc să întoarcă, iar spaţiul mic îi obligă pe şoferi să facă tot felul de manevre.

Cel mai mic sens giratoriu. E ideea pusă în practică de autorităţile din Cluj. Motivul: fluidizarea traficului din zonă. 

Întreg sensul giratoriu este format din 4 stâlpi de semnalizare şi 3 indicatoare. Îndemânarea şoferilor este pusă la încercare la fiecare viraj. 

Şi nu doar îndemânarea, ci şi răbdarea. Pentru că, până să scapi din sensul buclucaş, e nevoie de multe manevre, sau chiar să urci cu roțile pe trotuare pentru a putea întoarce. Iar aşa se formează cozile.  

Dacă e bun sau nu vor stabili autorităţile. 

Oana Buzatu, purtător de cuvant al Primăriei municipiului Cluj: "Este o reglementare temporară aflată în analiză şi în faza de testare, care practic nu dă prioritate niciuneia dintre străzile respectivei intersecţii, aplicându-se o prioritate de stânga, ca şi într-o giraţie, fără să fie instituit ca sens giratoriu propriu-zis."

Specialiştii vor analiza cifrele de trafic pentru a stabili dacă această măsură de circulaţie este oportună în zona respectivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Cel mai mic sens giratoriu, în Cluj-Napoca! Oamenii se plâng că mai mult încurcă traficul decât să îl fluidizeze