Antena Meniu Search
x

Cel mai SECETOS decembrie de când se fac măsurători

Primăvara din miezul iernii i-a bucurat şi azi pe români. Pârtiile sunt goale, în schimb s-au umplut parcurile. În loc să ia drumul muntelui, mulţi au luat drumul. soarelui. Spre mare. Şi-a meritat. S-au delectat cu plimbări lungi, pe plajă, cu o mare liniştită şi cu temperaturi de 15 grade. Soarele nu-i încălzeşte însă şi pe agricultori.

Vezi și

Inceput de primăvară în mijlocul iernii. Temperaturile au fost mai mari cu până la 12 grade decât temperaturile obişnuite pentru acestă perioadă. HARTAÎn Bucureşti maximele au ajuns până la 15 grade, faţă de cinci cât ar fi trebuit să fie în mod normal.

La Magalia termometrul a înregistrat 13 grade. Iar în comuna buzoiană Breaza astăzi erau 19 grade.

Aşa că migdalii au înflorit. Iar la munte a nins uşor. Mult prea puţin ca să se poată schia pe zăpadă naturală. Mâine temperaturile vor fi mai scăzute. Dar rămân tot mari pentru mijlocul lui ianuarie.

Deocamdată nu se prevede iarnă în adevăratul sens al cuvântului cel puţin până la mijlocul săptămânii pentru că temperaturile rămân destul de ridicate, iar precipitaţiile vor fi destul de puţine şi poate doar la munte sub formă de lapoviţă şi ninsoare, spun meteorologii.

Nici pe agricultori nu-i încălzeşte prea mult căldura de ianuarie. Culturile semănate în toamnă duc lipsă de apă, iar pământul este tot mai uscat.

Decembrie a fost a doua cea mai secetoasă lună de când se fac înregistrări meteo. Şi nici ianuarie nu a debutat prea bine.

Precipitaţiileau fost cam de 10 litri pe metrul pătrat. De şapte ori mai puţin faţă de cantitatea normală.

În prezent, zăpadă există doar pe crestele montane. Stratul cel mai gros de zăpadă e la Bâlea Lac. 46 de centimetri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Cel mai SECETOS decembrie de când se fac măsurători