Antena Meniu Search
x

Cele mai uzuale minciuni

Cred că nu există om care să recunoască faptul că, din când în când, mai minte! Gândiţi-vă la toate interviurile date de persoanele publice, în care declară că sunt în stare să suporte multe, dar nu şi minciunile.

Vezi și

 Dacă am căuta în dicţionar definiţia minciunii, ea ar fi redată ca un mijloc prin care oamenii prezintă lucrurile, altfel decât sunt în realitate, rezultând din aceasta un comportament duplicitar.

Sună complicat pentru un lucru la care ne pricepem toţi. Mai mult sau mai puţin. Un mincinos veritabil are nevoie de antrenament. Trebuie să-şi exerseze talentul de la o vârstă fragedă.

Dar minciunile cresc odată cu vârsta. Minciunile din adolescenţă, devin secretele omului adult. De fapt, abia la maturitate întâlnim adevăratele minciuni.

Printre minciunile uzuale, se mai găsesc şi acele complimente false, spuse doar pentru a evita un moment neplăcut. Aceste neadevăruri poartă şi un nume: minciunile de complezenţă.

Toate aceste minciuni fie ele mici, sau mari, mai devreme sau mai târziu. te costă!

Aşadar, dacă nu vrem să rămânem fără prietenia şi încrederea celorlalţi, ar fi bine să folosim minciuna doar în cazurile extreme. Sau deloc. Adevărul doare. Dar e mai sănătos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Cele mai uzuale minciuni