Antena Meniu Search
x

Centru special pentru păsările, aricii, vulpile sau veveriţele care au nevoie de ajutor

Animalele sălbatice, care au suferit accidente grave, au şanse să revină în mediul natural după recuperare. Se ocupă de asta o echipă de medici care salvează de la arici sau berze, până la lilieci şi chiar iguane

Vezi și

Animalele sălbatice, care au suferit accidente grave, au şanse să revină în mediul natural după recuperare. Se ocupă de asta o echipă de medici care salvează de la arici sau berze, până la lilieci şi chiar iguane. Sunt specii care au rămas fără habitate, după ce oamenii au extins junglele urbane dincolo de orice limită.

Iguana Codiţă a primit o nouă şansă în clinica din Bucureşti, destinată animalelor sălbatice. Risca să moară, dacă un trecător nu s-ar fi oprit să o salveze. Până la proba evadării!

50 de animale sălbatice sunt în acest moment la reabilitare şi se pregătesc pentru eliberarea în mediul lor natural. Pui de arici cât degetul, pe care salvatorii îi hrănesc cu o branulă. Păsări cu aripi frânte, vulpi rătăcite, veveriţe care au nevoie de ajutor. Şi chiar lilieci răniţi, atât de mici încât sunt trataţi cu penseta. Pe toţi, medicii centrului de reabilitare îi îngrijesc cu aceeaşi iubire. 

Dar foarte mare ca dimensiuni. Ţinut drept animal de companie, ariciul a devenit obez, pentru că puţini ştiu cum să îngrijească speciile sălbatice. 

Medicii au primit în grijă şi o barză, cu un picior fracturat. Şi avertizează că dacă salvatorii de ocazie ţin astfel de exemplare în curte, păsările au şanse mici să mai revină la o viaţă în natură.

Bufniţe, cormorani, ciori şi pescăruşi, întregesc peisajul de la refugiul destinat animalelor accidentate.

Ovidiu Roşu, medic veterinar: "În functie de specie, ce ne dorim foarte mult la oameni este sa nu se pripeasca. Luam in principal doar animale care sunt intr un risc iminent de a muri."

Specialiştii sfătuiesc persoanele care întâlnesc animale bolnave sau rănite să se informeze cu atenţie înainte de a lua vreo măsură în privinţa lor. În caz contrar, le pot face mai mult rău decât bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Centru special pentru păsările, aricii, vulpile sau veveriţele care au nevoie de ajutor