Antena Meniu Search
x

Cercetașii României, copiii antrenați să se descurce singuri în natură

Cinci zile fără telefon mobil sau tabletă, timp în care adulţii te mai pun şi la muncă. Pare a fi coşmarul copilului modern, dar pentru un grup de puşti este experienţa vieţii.

de Redactia Observator

la 04.05.2019, 00:16

Vezi și

Cinci zile fără telefon mobil sau tabletă, timp în care adulţii te mai pun şi la muncă. Pare a fi coşmarul copilului modern, dar pentru un grup de puşti este experienţa vieţii. Ei sunt cercetaşii României, antrenaţi să se descurce singuri în natură. Duc mai departe o tradiţie veche de mai bine de un secol.

Munca stă la baza activităţii de cercetaş încă de la începuturi. A fost ideea unui ofiţer britanic de la sfârşitul secolului 19, care a încercat să schimbe antrenamentul dur din cazarme cu unul mai distractiv. Armata nu i-a îmbrăţişat ideile, aşa că, atunci când s-a pensionat, a aplicat metoda în taberele de copii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Organizaţiile de cercetaşi au apărut în România în 1912. Acum, în ţară există 5.000 de cercetaşi organizaţi în 75 de grupuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cercetașii României, copiii antrenați să se descurce singuri în natură