Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cererea de generatoare a crescut şi de 5 ori, chiar dacă autorităţile dau asigurări că nu vor fi probleme cu energia electrică

Scumpirile şi temerile i-au făcut pe mulţi să caute soluţii alternative la o posibilă criză a curentului. Iar cei care au prins perioada comunismului încă îşi aduc aminte de perioadele de raţionalizare a energiei. Aşa că mulţi cumpără generatoare, să fie siguri că au un plan de rezervă. Pentru unii comercianţi, cererea e de cinci ori mai mare faţă de o perioadă normală.

de Redactia Observator

la 03.12.2021 , 20:49

''Încercam sa limitam consumul, să ne restrangem cât mai mult.''

Scumpirile din ultima vreme şi teama că ar putea chiar să rămână fără curent îi obligă pe mulţi oameni fie să se apuce de făcut economii, fie să-şi organizeze un plan de rezervă.

''Se zvonește că urmează o pană europeană de energie și atunci lumea și-a cumpărat generatoare.''

Vezi și

''Există o cascadă în alimentarea cu energie a țărilor vecine și poate să cadă în cascadă, dar nu poate să dureze o perioada foarte mare de timp.''

Pe acelaşi subiect

Cum paza bună trece primejdia rea, în ultima vreme s-au vândut tot mai multe generatoare.

Mihai Pătraşcu, CEO magazin online: O categorie care a crescut de cinci ori faţă de o periodă normală. Există generatoare şi la 1500 de RON, şi la 20.000 de RON. Dar cele casnice, în primul rând pentru o casă, sunt la 2500-3000 de RON. 

Răzvan, consultant vânzări: Vânzările au crescut din ceea ce am observat noi mult peste media normală a anului. Este vorba despre o siguranța pe care și-o ia omul.

Autorităţile dau asigurări că nu vor fi probleme cu energia electrică

De altfel şi autorităţile dau asigurări că nu vor fi probleme în alimentarea cu energie electrică.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Nu există un scenariu în care să zicem că intuim un posibil blackout. Avem scenarii de siguranţă, avem proceduri în caz de probleme în sistemul energetic naţional. Ştim ce trebuie făcut. Fiecare stat are aşa ceva. Desigur, avarii în sistem sunt, vor mai exista, sunt fiare, până la urmă.

În plus, chiar şi într-un caz extrem, România poate relua alimentarea cu energie electrică în şase ore.

Virgiliu Ivan, directorul Dispecerului Energetic Național: Pentru o situație de extremă urgență, cum este cea de blackout, prevederile stabilesc ca durata de repornire a sistemului, de repunere în funcțiune pentru astfel de situații, să fie de maxim 6 ore. Nu vorbim de întreruperi în alimentare cu energie electrică care să afecteze populația Europei timp de zile!

România, la fel ca multe alte state europene, se confruntă însă cu scumpiri în cascadă la utilităţi. Cifrele arată că electricitatea s-a scumpit în ultimul an în medie cu 25 la suta, iar gazele cu 46%.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Cererea de generatoare a crescut şi de 5 ori, chiar dacă autorităţile dau asigurări că nu vor fi probleme cu energia electrică