Antena Meniu Search
x

Cetățile din zona Brașovului și-au redeschis porțile

Cele mai frumoase cetăţi din zona Brașovului şi-au redeschis de astăzi porţile. Este vorba despre Cetatea Făgăraş şi Feldioara care pot fi vizitate din nou, însă în condiţii speciale, impuse de contextul pandemiei.

de Redactia Observator

la 03.06.2020, 17:28

Vezi și
  • Cetățile, vizitate anual de zeci de mii de turiști
  • Reguli stricte privind distanțarea socială

Cetatea Feldioara este cel mai nou renovată cetate din ţară. Ea acum doi ani de zile a fost dată în folosinţă. Iar cei care vin aici trebuie să ştie că pot vedea două turnuri maiestuoase, foarte frumoase, în care s-au amenajat două muzee.

Unul, dedicat Cavalerilor Teutoni, care au pus primele temelii ale Cetăţii Feldioara în secolul 13, altul, în care puteţi descoperi tradiţiile localnicilor. Doar că în vreme de pandemie, vizita monumentului care şi-a deschis de astăzi porţile pentru turişti se face diferit.

Sorin Taus, primar Feldioara - Sunt nişte reguli foarte clare, afişate la panouri la intrare, câte trei intră pe rând deci toate ca să asigurăm siguranţa cetăţenilor.

În plus, e obligatoriu să purtaţi mască atunci când sunteţi în interior, dar şi să vă dezinfectaţi mâinile şi încălţămintea la intrarea în Cetate. De asemenea, tururile sunt ghidate şi se fac pe două sensuri: unul de intrare, altul de ieşire. Şi asta pentru a se evita întâlnirea grupurilor de turişti.

Georgiana Gămălie, ghid turistic - Săptămâna aceasta vom monta o altă expoziţie, pentru că duminica aceasta, de Rusalii, la Feldioara are loc un obicei foarte frumos, un fel de declaraţie de dragoste tradiţională. Din păcate anul acesta sărbătoarea rusaliilor nu va putea avea loc, dar expoziţia va fi modul nostru de a sărbători.

Tot în Braşov, la 60 de kilometri distanţă, o altă Cetate şi-a redeschis porţile pentru vizitatori, după două luni şi jumătate. Cetatea Făgăraşului, considerată drept una dintre cele mai frumoase fortăreţe din lume.

Elena Băjenaru, director muzeu - Accesul se face doar cu masca, în grupuri de cate patru persoane şi circuitul de vizitare este dinainte stabilit, regulile sunt minimale si am constatat in ultimele zile ca turistii cunosc aceste reguli si ce e si mai important le si respecta.

Cetatea Făgăraşului a primit în 2018 peste 150 de mii de turişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cetățile din zona Brașovului și-au redeschis porțile