Antena Meniu Search
x

Cinematografele s-au redeschis, însă doar în teorie

În practică, în Capitală, doar o singură rețea de cineplexuri a redeschis. Celelalte amână deschiderea până la publicarea normelor în Monitorul Oficial.

de Lorena Rădulescu

la 03.09.2020, 17:14

Vezi și
  • In sala de cinema va trebui respectata distantarea sociala de cel putin un metru.
  • Exceptie de la aceasta regula o vor face doar copii sub 12 ani.

Nici publicul nu s-a grăbit să vină să vadă un film la cinema, iar asta pentru că pandemia a reprogramat lansările unor producţii importante pentru sfârşitul toamnei.

Atmosfera va fi cu totul diferita. In sala de cinema va trebui respectata distantarea sociala de cel putin un metru. Exceptie de la aceasta regula o vor face doar copii sub 12 ani care vor putea sta langa parinti.

Şi fără popcorn. Si fara suc. Nu e foarte clar dacă noile reguli îi vor ţine în continuare pe spectatori departe de săli, dar deocamdată cinematografele nu par dispuse să rişte.

Diana Cercel- Pr Cinematograf: Veniturile au fost zero de cand am inchis din martie. Noi avem cinematografe in sase orase din tara, angajatii au fost in somaj tehnic.

În plus, pandemia a oprit mai toate filmările. Fără filmări, nu sunt nici filme noi. Fără filme noi este alegerea fiecăruia dacă şi când va intra în săli. Cinefilii sunt totuşi optimişti şi mizează pe dorul de experienţă în sine.

Irina Margareta Nistor- critic de film: Lumea astepta cu nerabdare sa se deschida cinematografele, si cred ca vor fi suficient de solidari ca sa si mearga. Au deschis chiar cu filmele pe care o parte nu au apucat sa le vada. Cum ar fi, Emma sau Omul invizibil care au rulat foarte putin. Nu cred ca o sa fie chiar un gol total. Poate ca sa fie ceva mai putine, si asa aveam de ales dintre multe la un moment dat si ne era mai greu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cinematografele s-au redeschis, însă doar în teorie