Antena Meniu Search
x

Ciobanul Ghiţă şi-a luat lumină de la soare

Gata, noaptea cu mioarele nu va mai fi la fel de grea. Şi nici la fel de neagră.

Vezi și

 Gata, noaptea cu mioarele nu va mai fi la fel de grea. Şi nici la fel de neagră. În vârful muntelui, la stână, ciobanul Ghiţă Voicu a înlocuit lumânările pe care le folosea noaptea cu celulele fotovoltaice.

Dar şi fluierul cu o tabletă. Aşa că după o zi grea de muncă, la stână răsună muzica. Investiţia e de 1.500 de euro, dar oierul spune că a făcut o treabă bună. Investiţia se va amortiza în timp, mai ales că oile îi vin în ajutor. Dau mai mult lapte acum.

Ghiţă a făcut ce l-a dus pe el capul. Şi l-a dus. Cioban, cioban, dar s-a descurcat. După o zi de muncă, la stână începe distracţia. Pe muzică. Şi nu la lumina lumânărilor sau a lanternelor ci la cea a becurilor.

Cu ajutorul celulelor fotovoltaice, Ghiţă produce curent electric cât pentru două apartamente. Ciobanul a înţeles că tehnologia îi poate face viaţa mult mai uşoară.

Până acum, în total, a montat 18 becuri dar şi câteva prize. Ghiţă Voicu şi băiatul lui de 20 de ani au grijă toată ziua de mioare. Nu sunt deloc puţine. 1000, mai exact.

Toată investiţia cu panoul solar l-a costat pe Ghiţă aproximativ o mie cinci sute de euro. Dar e o investiţie pe termen lung, spune ciobanul. Şi este una pentru care nu trebuie să plătească în fiecare lună, facturi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ciobanul Ghiţă şi-a luat lumină de la soare