Antena Meniu Search
x

Video Clădirile simbol din Timişoara au fost transformate în miniaturi 3D

Arhitectura şi istoria unuia dintre cele mai frumoase oraşe ale României pot fi acum descoperite prin joacă. Cutiile atent meşteşugite sunt doar începutul provocării. Adevărata miză e să îi facă pe timişoreni să iasă din case şi să îşi redescopere oraşul.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 23.01.2021, 22:34

Vezi și
  • Timişoara a fost transpusă în miniaturi 3D
  • Proiectul doreşte să îi facă pe oameni să redescopere oraşul

Timişoara, la cutie. Aşa se numeşte proiectul născut din joaca unor oameni mari, pasionaţi de istorie, arhitectură şi mai ales, îndrăgostiţi de oraşul de pe Bega. 

Betty Varga Piatek, iniţiatoarea proiectului: Vizitând mai multe expoziţii de miniatură în străinătate, m-am gândit că ar fi foarte frumos să avem şi în Timişoara miniaturi care să reprezinte oraşul.

Fiecare cutie are în spate povestea ei 

Cutiile vin la pachet cu propria poveste. 

Betty Varga Piatek, iniţiatoarea proiectului: Aici avem 6 cartoline în format A5, reprezintă detalii din machetele din cutie. Pe spatele fiecărei cartoline sunt detalii despre fiecare clădire.  Ideea era de a ne reîndrăgosti de oraş alături de copiii noştri. 

Dan Ungureanu, ilustrator: Fiecare clădire are nişte detalii extraordinare pe care, pe o suprafaţă foarte mică, a trebuit să le înglobez pe toate.

Reconstituirea cartierului Cetate în miniatură a fost un succes. Comenzi au venit din toată ţara, dar şi din Statele Unite, Marea Britanie şi Germania. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Clădirile simbol din Timişoara au fost transformate în miniaturi 3D