Video

Clădirile simbol din Timişoara au fost transformate în miniaturi 3D

De Iulia Pop.
Publicat: 23.01.2021, 22:33.
Actualizat: 23.01.2021, 22:34

Arhitectura şi istoria unuia dintre cele mai frumoase oraşe ale României pot fi acum descoperite prin joacă. Cutiile atent meşteşugite sunt doar începutul provocării. Adevărata miză e să îi facă pe timişoreni să iasă din case şi să îşi redescopere oraşul.

Timişoara, la cutie. Aşa se numeşte proiectul născut din joaca unor oameni mari, pasionaţi de istorie, arhitectură şi mai ales, îndrăgostiţi de oraşul de pe Bega.

Betty Varga Piatek, iniţiatoarea proiectului: Vizitând mai multe expoziţii de miniatură în străinătate, m-am gândit că ar fi foarte frumos să avem şi în Timişoara miniaturi care să reprezinte oraşul.

Fiecare cutie are în spate povestea ei

Cutiile vin la pachet cu propria poveste.

Betty Varga Piatek, iniţiatoarea proiectului: Aici avem 6 cartoline în format A5, reprezintă detalii din machetele din cutie. Pe spatele fiecărei cartoline sunt detalii despre fiecare clădire. Ideea era de a ne reîndrăgosti de oraş alături de copiii noştri.

Dan Ungureanu, ilustrator: Fiecare clădire are nişte detalii extraordinare pe care, pe o suprafaţă foarte mică, a trebuit să le înglobez pe toate.

Reconstituirea cartierului Cetate în miniatură a fost un succes. Comenzi au venit din toată ţara, dar şi din Statele Unite, Marea Britanie şi Germania.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.