Antena Meniu Search
x

CNN difuzeaza din 23 mai emisiunea cu Basescu despre Portul Constanta

Postul de televiziune CNN va difuza incepand cu data de 23 mai o emisiune depre Portul Constanta, in cadrul seriei "The Gateway", la realizarea careia a participat si presedintele Traian Basescu

Traian Basescu, fost capitan de nava, a fost ghidul Portului Constanta pentru jurnalisa Becky Anderson in emisiunea inregistrata in luna aprilie si care va fi dufuzata la 23, 25 si 26 mai.

Anderson s-a intalnit cu presedintele Romaniei pentru a discuta despre planurile acestuia de viitor in ceea ce priveste portul, prezentat drept "cel mai mare port de la Marea Neagra" si un "important punct de tranzit care leaga Europa de Est de Transcaucazia, Asia Centrala si Extremul Orient".

"Pana in decembrie 1989, Portul Constanta a fost folosit in principal pentru exportarea bunurilor produse de economia Romaniei si pentru a importa materii prime. In prezent Portul Constanta este mai mult sau mai putin un fel de poarta, in primul rand pentru Romania, conectand Romania cu restul lumii, si in acelasi timp este o poarta pentru Europa Centrala si de Est", afirma Basescu in timp ce face turul portului, insotit de Becky Anderson.

Presedintele vorbeste si despre viitorul portului: "Este punctul terminus al unei autostrazi albastre care incepe in Rotterdam si se termina in Portul Constanta. Este de o importanta extraordinara, deoarece este conectat practic la intreaga Europa. Dar trebuie sa dezvoltam capacitatea pentru vasele mari in Constanta".

Totodata, jurnalista a vizitat si santierul naval Daewoo si s-a imbarcat pe o barja pentru a urmari traseul marfurilor pe canalul Dunare-Marea Neagra. : "Avand 60 de kilometri, canalul este al treilea ca lungime dupa Canalele Suez si Panama", afirma CNN.

In cadrul vizitei in Romania, Anderson a mers si la uzinele Renault/Dacia, prezentate drept "cea mai de succes poveste de afaceri din tara".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » CNN difuzeaza din 23 mai emisiunea cu Basescu despre Portul Constanta