Antena Meniu Search
x

Curs valutar

COD GALBEN de inundatii pe rauri din 10 judete

Institutul de Hidrologie si Cospodarire a Apelor a emis o avertizare cod galben de inundatii, in bazilee raurilor Viseu, Iza, Crisul negru, Crisul Alb, Mures, Siret si Prut. Avertizarea este valabila de astazi, de la ora 15:00.

de Redactia Observator

la 30.05.2013 , 14:15

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, exista risc de producere de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie, dupa cum urmeaza:

- incepand din data de 30.05.2013 ora 15:00 pe raurile mici din bazinele hidrografice: Viseu, Iza (judetul Maramures), Crisul Negru, Crisul Alb (judetele Hunedoara, Bihor si Arad) si Aries (judetul Alba).

- incepand din data de 31.05.2013 ora 03:00 pe unele rauri mici din bazinul superior si mijlociu al Siretului (judetele Suceava, Neamt, Iasi si Vaslui) si din bazinul superior al Jijiei (judetele Botosani si Iasi).

Articolul continuă după reclamă

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate    mai mare pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate.

Din cauza gradului de instabilitate accentuat, cu precipitatii sub forma de aversa si caracter torential, fenomenele se pot produce izolat si in alte bazine hidrografice mici din zonele de deal si munte din vestul, centrul si estul tarii.

Foto: Intact Images

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » COD GALBEN de inundatii pe rauri din 10 judete